bugün

sözlük yazarlarının itirafları

baştan belirteyim, dağınık bir yazı olabilir.

kendimi bir parkta sırtüstü çimenlere uzanmış, küçük bulutlu gökyüzüne nüfuz etmeye çalışırken, bildiklerime geçmiş bilmediklerime gelecek diyerek hayal ediyorum. küçük bulutları cehaletimi örtmek için kullanabilirim. geçmiş ile gelecek arasındaki nitelik/nicelik/ayrım benim.

bilindik hesaplarla, spontaniteye kendimi bırakamadan, tanıdığım tüm kibirli insanlara ithafen bir kaç tümce paylaşmak isterim, ne kadar kuraldan muaf ve edim özgürlüğüne sahipsen o kadar, sözde ‘ cool ‘ görünüyorsun diye düşünüyorsun? kibirli insan profilinin suretler dünyasının simülasyondan ibaret sahte otantikliği bir kıstastır, bence. hakeza gayrîşahsiliktir de.

alaycılık bir entelektüalite, zeka, ruhsal yetkinlik göstergesi olmak zorunda değildir. alkol almak bir entelektüalite, zeka, ruhsal yetkinlik göstergesi olmak zorunda değildir. sol görüş sahibi olmak bir entelektüalite, zeka, ruhsal yetkinlik göstergesi olmak zorunda değildir. entelektüalite, hiçbir şeyin göstergesi olmak zorunda değildir.

’ yüz kızarıklığı erdemin rengidir. ’ zaman zaman yüzümüz kızarsın. ’ kendine hakimiyet ’ öğretisi bireye yaşanmışlıklar sonucu katılan enfes duygu durumundan daha fazlası olabilir.

noktalama işaretlerini çok seviyorum.

internet aracılığı ile alışveriş çok hoş, misal her ay maaşımın belli bir bölümünü kitaplara ayırıyorum, sonra geçmiş siparişlerimden okuduğum kitapları görebiliyor, yeni kitaplar, genişleyen kütüphaneme bakıp derin bir haz duyuyorum. istemsiz kitapyurdu, idefix ziyaretlerim olduğunda hakeza mutlu oluyorum.

insanın en soylusu ve en müşfikini ifade eden bir emoji var mı?

ismiyle müsemma, ismiyle maruf insanlar,

ne yazık ki hislerimi yazıya dökecek kadar vaktim yok,

milyon dolarlık bir itiraf ile bitireyim.

ulu,

yaşlanıyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=lCsBbeh9uRo