bugün

bir kürt ü seçer miydiniz

1980 lerden önce sorulsa hiç terddütsüz cevabım evet olan, ancak 1980 lerden sonra yaşanılan durumlar sebebi ile cevabım yine hiç tereddütsüz hayır olacak durum.

bence kürtler çok yanlış yaptı. ha türk hükümeti yanlış yapmadı mı derseniz yaptı. ama hükümet sadece doğuya mı yanlış yaptı? herkese yanlış yaptı. ama nedense devlete karşı silah çekebilecek zihniyet yurdun sadece doğu ve güneydoğu taraflarında oldu. bütün kürtler öcü değil tabi. içinde vatanına bağlı çok insan da var. hepsini bu kategoriye sokmak mümkün değil. ancak kürtler batılıların da gazıyla ülke kuracağız diye çok gaza geldiler ve çok ciddi yanlışlar yaptılar.

şimdi sorarım size; ahmet türk, sırrı sakık, leyla zana ve osman baydemir mi o yörenin insanını temsil ediyor? bu kişiler o yöre insanını temsil edemez. nedeni basit: yöre insanı genelde dindar ve muhafazakardır, ancak bu isimler sosyalizmi ilke edinmişler. daha doğrusu leninizmi. ayrıca da bunların sosyalizme değil de kapitalizme hizmet ettikleri de su götürmez bir gerçek.

işte o yüzden bu isimler ortada iken hayır cevabım kardeşim. getirin adam gibi adamlar, karı gibi kıçını başını oynatmayan, bu ülkenin bütünlüğünü savunan, cevabım o zaman hiç şüphesiz evet olur. ben kürtlere antipati beslemiyorum ama kürtler de kendilerini temsil edecek zatlara şöyle bir baksınlar ve bu yılışık tiplere müsamaha göstermesinler.