bugün

uludağ sözlük yetkililerinden zall a açık çağrı

şu sol framedeki durumu kaç kere başlıklar altında açıp açıklamaya çalıştığımı hatırlayamıyorum bile.

bu yetkili arkadaşların sözcüsü modus kerler gayet olayı net açıklamış. artık yetkililer bile bazı durumlardan pişman olmuş durumda.

zall ise bu durumu fark eder mi bilmem. hatta ne zaman okur o bile belli değil. ilgisizliğinin ne kadar olduğu anlaşılıyor herhalde.

şu sözlükten cidden atılması gereken bazı kişilerin olduğu açık. tamam, trollük bir yere kadar kabul edilebilir. ama cidden belli bir noktadan sonra da bu sözlüğü sıkmaya başladığı da açık bir gerçek. biz burada sohbet etmek, kafa dağıtmak için geliyoruz, fakat sol frame trollükten geçilememektedir. bu durumda bir çok yazarı artık bıktırmış bulunmakta, artık git gide yazarlar kaybedilmektedir.

ben bu sözlükte ilk girdiğimden birkaç gün sonra yazar oldum. şaşırdım açıkçası. bu kadar çabuk yazar olunduğu zaman her yerde fake hesaplardan geçilemediğini bugün yetkililerden bile öğrenmekteyiz. bu denetimlerin arttırılması gereklidir.

ayrıca reklamlardan iyi miktarlarda para geldiği ayrı bir gerçek. fakat bu gelen paraların ekşideki gibi bize ger dönüşü yok maalesef. ne bir hizmet, ne bir uygulama, ne de bir etkinlik yapılmıştır. ekşi gibi yerlerde ise ünlü kişiler getirilmekte, bir sohbet ortamı oluşturulmakta. bu gibi uygulamalar sözlüklere daha fazla yazar çektiği görülmektedir. fakat uludağ sözlük'te bunu görememekteyiz. bu da sözlük ortamını sıkıcı hale getiren birkaç faktörden biridir.

yetkililerin yazdığı ve benimde eklediğim birkaç neden yüzden uludağ sözlük ise her dakika yeni bir yazar kaybetmektedir.

bu duruma bir el atılması, moderasyonun yenilenmesi veya yetkililerin yetkisinin arttırılması bu sözlükteki adalet mekanizmasını düzeltebilir.

teşekkürler.