bugün

2 kasım 2008 kayserispor beşiktaş maçı

beşiktaşımızın kaybettiği müsabakadır.

ilk yarısı özellikle kayserispor'un daha çok gol yememek üzere oynadıgı bir müsabaka halinde geçti. özellikle nobre kayserispor defansını cok zorladı bugun ve hemen hemen tüm hava toplarında uzun boylu oyunculara karsı oynamasına ragmen etkiliydi. onun dısında uzun toplarla hızlı oyuncularını kaçırmak üzere taktiğini kurmuş kayserispor, ilk yarıda net bir pozisyon bulamadı. beşiktaş ise cisse ile girdiği bir pozisyondan yararlanamadı. onun dısında kör dövüşünü andıran top kayıplarına sahne olan bir mücadele idi.

ikinci yarı yine hızlı başlayan beşiktaş'tı. zira 60. dakika civarında düşen bir ortasaha vardı bugun beşiktaş'ta. delgado'nun etkisiz ve silik futboluna tello'nun yorulması eklenince defansa çok iş düştü. kayserispor'un her uzun topuna ibrahim toraman, sivok ve zapo çok yerinde müdahaleler yapmaları beşiktaş'ın defansif olarak artılarıydı. ama işlerin yolunda gitmediği bir mevki vardi ki orası da sağ kanattı. berbat bir oyun sergileyen, bir tek isabetli orta yapmaktan aciz, eli ayagına dolanmış serdar kurtuluş vardı sahada. nitekim sivok'un maç boyuca yaptıgı tek hata kayserispor atagına dönüştü ve yine serdar kurtuluş'un saçma sapan konsantrasyon hatasından dolayı topu aglarımızda gördük.

mücadele yönünden kaliteli fakat futbol yönünden cılız bir maçtı. kayserispor taktiğini eksiksiz yerine getirip 3 puanı alan taraf oldu. tebrik etmekten öte bir sonuç göremiyorum.

kayserispor taş gibi bir takım kurmuş. özellikle defansındaki 1988 dogumlu eren adlı futbolcu bugun sahanın en iyisiydi diyebiliriz. vallahi helal olsun demekten kendimi alamadım. hemen hemen her pozisyonda dogru zamanlama ve temiz mudahaleler ile takımının düşmesini engelledi. kayserispor'da eren dışında sonradan oyuna giren bilal aziz dikkatleri üzerine topladı.

ortada geçen bir mücadeleydi. daha az hata yapan takım kazanacaktı ve kısmet kayseri'ye güldü diyorum ve bunu derken içim rahat en azından.

son sözüm sivok'a. gerçekten 4 oyuncuya karşı verdiği sinir harbinden hasarsız ve ustaca kurtuldu. beşiktaşımızın böyle oyunculara ihtiyacı var.

selçuk dereli bugün iyi miydi kötü müydü karar veremedim. maç sonucunu direkt etkileyecek bir hatasını görmesek de faul pozisyonlarına uzak kaldı bugün. cisse'nin son dakikalarda bilal aziz'ye yaptıgı mudahalede bilal aziz kurşun yemiş gibi kıvranmasaydı cisse'yi ikinci sarıdan atabilirdi. kimse de bir şey diyemezdi. holosko'nun topsuz alandaki pozisyonuna o kadar uzak kaldı ki pozisyonda yaka paça çekilen holosko'yu görmeyip sonradan yaptıgı mudahaleyi ancak görebildi. bunlar dısında ciddi bir hatası yoktu.

kayserispor'u bugün verdiği ciddi mücadeleden ötürü tebrik ederiz.