bugün

2 kasım 2008 kayserispor beşiktaş maçı

yarak kürek maç.

üzüntü duyduğum kaybetmemiz değil kayseri'nin kazanması. 90 dakika boyunca bu kadar boş bir futbol ve kabadayılıkla ancak beşiktaş'a karşı kazanabilirsin. dediğim gibi en çok koyan kayserispor'un kazanması. yoksa biz mağlubiyeti hakkettik ama onlar galibiyeti haketmedi. böyle bir paradoks işte.

şimdi geçelim öksüz beşiktaşıma.

90 dakika boyunca sadece mücadele ederek kaç maç kazanabilirsin? büyük takım demek bu mudur? ortaya futbol adına ne koyabiliyoruz ligin başından beri. rakipler kötü diye ve medya şişirmesiyle kalkmış bir göt, bedavadan gelen liderlik. 9 haftada 9 pun kaybı 9u da dişli rakiplere karşı. biz hiç güçlü takımlara karşı iyi futbol oynayamayacak mıyız?

yok abi yok işte bariz bir şekilde kötü oynuyoruz. daha bariz olanı oyuncularda ruh yok. haksız gördükleri sarı kartlara, haksız foullere bile itiraz etmiyorlar. tamam itiraz etmesinler ama bunun sebebi ruhsuzluk olmasın kardeşim. sen işini yap sonra efendi gibi dur. elinden geleni yap ve yenil ben seni o zaman da alkışlarım. bak şu an mesela küfür ediyorum demekki elinizden geleni yapmıyorsunuz güzel kardeşlerim.

bütün maç boyunca çük gibi oynuyoruz, denizli hocamız ilk değişikliği seksenlerde yapıyor. girenler bobo ve serdar özkan. allah için bobo'ya top değmedi.serdar özkan'a da değmeseydi keşke. gençtir yeteneklidir diyoruz ama bu adam futbolu zekasıyla oynamıyor. at çalımı yap ortayı abicim niye kaptırana kadar boğuşuyorsun. zaten kürdan gibi bir şeysin adam osursa yıkılacaksın. neden bu inat?

maç beraberliğe bağlanmış ama bizimkilerin içi rahat değil. olmayan pozisyondan gol yemek için kanlarının son damlasına kadar savaştılar. kutluyorum gerçekten bu çabalarıyla kansere bir adım daha yaklaştım. ne olur şu serdar kurtuluşu biri sakatlasın. ömür boyu dua edeceğim ona. yok abi boş adam işte. kanat adamı bu kadar hantal olamaz nedir bu ısrar? bakın yenilen gole, top önünde sekiyo bizimki sağa bakıyo, sola bakıyo, topa bakıyo sonra da topun ağlara gidişine bakıyo. lan vursana şu mına koduum topuna destur mu bekliyorsun. çok küfür ettim sana haberin olsun.

maç bitiyor uzatmalardayız, bizim delgado'nun bir korner kullanışı var izleme de küfret mınskym. maç elden gidiyor insan biraz kıpır kıpır olur ama bizimkiler resmen uyuz eşek gibi. neden diyorum kendi kendime ama cevap bulamıyorum. bariz bir şekilde takımda ruh yok. küçük maçların büyük takımı olduk çıktı koca kartalım. bütün sorumluların acilen beşiktaş tarihini gözden geçirmesi lazım. sen o formayı giydiysen kazanmak için oynayacaksın. rakip veya mekan farketmez. iki iki daha dört.

tüm camiaya sesleniyorum.

kötü oynamamak iyi oynamak değildir ama,
iyi oynamamak kötü oynamaktır.

bunu anlamanızı o kadar çok isterim ki.

(bkz: siyah ulan)