bugün

hitler in atatürk e hayranlık duyması

"atatürk faşist bir liderdir" demeye götü yemeyenlerin mide bulandıran takiyesidir. daha da başka bir şey değil.

şahsen, hitler'in ataya hayranlık duyması benim her iki lidere de bakışımda bir farklılık yaratmaz. çünkü kafamdaki resimde iki liderin durduğu yer de bu hayranlığı destekler. birisi nasyonal sosyalizm gibi bir belayı kullanarak milyonları katleden bir zavallı iken diğeri resmen yoktan bir ülke kuran, çağın gördüğü en büyük komutan ve devlet adamlarından biridir. ha, bu hayranlık tam tersi şekilde olsaydı eğer, o zaman kayda değer, tartışmaya layık bir sav olurdu elbet.

ama konu o değil. asıl dert bir şeyleri tartışmak değil. bütün mesele içte biriken ifrazatı kusmak, damarlara işleyen sonsuz kini sağa sola sıçratmaktır. yok efendim hitler mustafa kemal'e hayranlık duyardı, mussolini mustafa kemal'in şakirtlerindendi..

kardeşim, madem ki bu kadar hazımsızlığınız var, bu kadar dert oluyor size bu adamın yaptıkları, kalkın toplayın pılınızı pırtınızı yollanın ufaktan, neyin savaşını veriyorsunuz allasen ?

ve ayıla bayıla övgüler düzdüğünüz mustafa'yı izlerken de, günde bir büyük devirdiğinin yanında, aynı adamın küllerinden yeni bir ülke yarattığını da gözden kaçırmayın gençler. burası mustafa kemal'in ülkesidir, bunu da peşinen kabul edin, rahat edin.