bugün

ideal evlilik yaşı

Basit bir mobileti kullanmak için bile ehliyet soran devletin konu evlilik olunca sadece "18 yaş" kriteriyle yetinmesi anlaşılır ve kabul edilebilir bir şey değil.

Eş olmak, yuva kurmak, çocuk sahibi olmak... Bunlar gerçekten büyük sorumluluklar. Maalesef konu hakettiği ciddiyetle ele alınmıyor. Geleneğin körleştirdiği ve körelttiği zihinler, inanç sarmalından kurtulamayan beyinler yeterli erişkinliğe ulaşmamış kişileri evlenmeye teşvik ederek milletimizin hızla yozlaşmasına destek oluyor.

Peki nedir ideal evlilik yaşı:

Zeka yaşı mutlaka +30 olmalı.
Beden yaşı ise +25.

Peki nasıl olacak bu?

Eğitim, eğitim, eğitim.

Ana okul, ilk öğretim ve lise döneminde verilecek kaliteli eğitimin, çocukların olgunlaşmasına katkı sağlaması gerekiyor. Hayat bilgisi ve sosyal bilgiler alanında işlenen konuların gerçeklerle uyumlu, güncel ve deneyimlenebilir bilgiler içermesi çok önemli. Bu derslerde, defter doldurmalı ödevler azaltılmalı; anlatıma, oyunlaştırmaya, öğrencinin katılımını sağlayacak faaliyetlere daha fazla yer verilmelidir. Gerçek yaşanmış olaylar üzerinden beyin fırtınası yaptırılmalıdır. Aşk, sevgi, evlilik, eş seçimi, cinsellik, çocuk yapmak ve bakmak, kadın - erkek ilişkileri gibi konular her eğitim kademesi için anlayabilecekleri dozlarda mutlaka verilmelidir.