bugün

sully

sully müthiş bir kaptanmış. adamlar resmen 2800 feet de hayatlarında başlarına ilk defa gelen bir olay esnasında sully ve jeff, tam doğru kararlar verip bütün yolcuları yere indirmeyi başarmışlar.

ntsb´nin bu kadar büyük bir başarıya rağmen sully´le jeff´i sanık sandalyesine oturtup "o uçağı kurtarabilirdiniz, yanlış kararlar verdiniz" diyip simulasyon programında bunu oradaki kurula izletmeleri, batı dünyasının ne kadar ehliyet ve liyakat´a sadık toplumlar olduklarını bize gösterir.

film...film o olayları anlatıyor işte. hanks´le eckhardt birbirleriyle çok iyi anlaşmış, ve çok iyi bir ikili olmuşlar. filmi de çok beğendim, zaten neredeyse sanki kaza anında kamera varmış gibi çekmişler filmi, orijinal konuşmalara hiçbir şey eklememişler.

aslında bu türden filmlere pek film diil de daha çok dokumentasyon demek lazım. bu film, havacılık konusunun amerika´da ne kadar ciddiye alındığının, en çok uçağın uçtuğu avrupa ve amerika´da neden hemen hiç uçak kazası olmadığının da bir göstergesi aslında.

filmi bir film değil de bir dokumentasyon izlermiş havasında izleyiniz. filmin ritmi yavaş, demişler...gerçek hayatın da ritmi öyle çok hızlı diildir.