bugün

tek derdi evlenmek olan koca meraklısı kızlar

Öncelikle Bir şeyi veya olguyu yererken diğer yandan neyi yücelttiğinin farkında olmalı insanlar. Çünkü her türlü fikir ve düşünce dikotomik ve tam zıttıyla değerlendirilmelidir.

işin dini, etik ve ahlaki kısmını tamamen bir yana bırakmış olsak dahi, Şimdi "evlenmek istemeyen bu erkeklerin" sürekli ve üstelik birden fazla kadınla, güvensiz seks istemeleri normalde, kadınların tek bir erkekle güvenli seks istemeleri midir anormal olan? Veya Kadının bu kaçınılmaz dürtüsünü erkeklerdeki gibi bencilce ve ilkelce sergilemek yerine, daha toplumsal ve yaşanılabilir bir tutum ve davranışla ortaya koyması mıdır?

Kadınlar güzel olacak, ekonomik bağımsızlığı olacak, entelektüel olacak, evinde mükemmel anne, işinde "erkek işi yaparken ve erkeklere yardımcı olurken yetenekleri ve zekasıyla, mümkün olduğunca dikkat çekmeden, aman sakın erkeklere herhangi bir rahatsızlık vermeden" çalışacak... işin tuhafı çalışmayan kadınları istemeyen bu erkeklerin birçoğunun iş yerlerindeki kadınlardan da şikayetçi olmaları. tüm bu hastalıklı sistemde kendi kuyruğunu ısıran yılan misali, oidipus kompleksli erkek zihni için daha ne yapmalı acaba kadınlar?

Ayrıca bu durumun biyolojik ve evrimsel boyutları da göz önünde bulundurulduğunda kadının, bu konudaki tutumu erkeklere göre en azından çok daha net ve dürüsttür.