bugün

güzel kadın

güzel kadına bakmak güzel bir tabloya, fotoğrafa, manzaraya bakmak gibi bir his uyandırıyor. güzel bir şeylere bakmanın beyne ilginç bir etkisi yani hepsi. bir yandan da insanın içini acıtıyor hani bebek gibi bir şey bunlar yiyesin gelir, ısırasın gelir ama yapamazsın ve o yüzden doyamazsın. veya sabah görüyorum bazen ulan sabah sabah bu kadar güzel olunur mu daha uyanamadık bile diyorum kendime.

asıl nokta güzelliğe çok takılırsak sıçacağımız gerçeği.
öncelikle pratik olarak pek bir faydası yok yani güzel bir sanat eserinin ne kadar faydası olabilirse.
ayrıca buna çok takılınca o kadını doğru değerlendirme yetisi azalır. güzel olması zeki, eğlenceli, kalifiye falan olduğu anlamına gelmiyor. hatta tersi daha sıktır.
bir de bu kadına güzel diye fazlaca düşkünlük gösterip yatırım falan yapınca elde etmesi de zordur. çünkü etrafında ona güzel olduğunu hissettiren bir sürü adam vardır genelde. ne demişler, güzel kadınlara akıllı, akıllı kadınlara güzel olduğunu söyleyin.

kısaca bir kadına güzel diye gereğinden fazla değer vermeyip daha çok nasıl bir insandır diye keşfetmeye çalışmak, eğlenceli vakit geçirmek doğru hareket olacaktır. ayrıca peki, tamam, güzelsin takdir ettim diyip yola devam etmeye de hazır olmak lazım.