bugün

29 aralık 2018 liverpool arsenal maçı

Tsi 20:30'da başlayacak olan ve s sport kanalından izlenebilecek olan 2018-2019 premier league sezonu 20. hafta maçı.

Liverpool, en yakın rakibi tottenham'ın 6 puan önünde lider durumda. Arsenal 5. Sırada. Ligdeki arsenal'in evindeki ilk maç 1-1 bitmişti. Zaten liverpool'un bu sezon berabere kaldığı 3 takımdan biri arsenal. (chelsea, man city, arsenal) hala namağlup durumdalar. Bu maçtan sonra gidecekleri bir manchester city deplasmanı var. O yüzden ne yapıp edip kazanmaya oynayacaklardır. Kalede alisson, defansta van dijk olduğu sürece yanında lovren özürlüsü bile olsa güven veriyor. Arsenal ise unai emery'nin gelişiyle eski fosilleşmiş oyun anlayışını aştı. Artık daha ofansif oynuyorlar fakat defans hattı hala sallantıda. mane salah firmino üçgenine ne kadar dayanabilirler meçhul. Kalede büyük ihtimal formsuz cech'in yerine leno olacak.

Arsenal'de mesut özil sakatlığı sebebiyle liverpool'a götürülmedi. Aubameyang çok formda. Liverpool'da gomez ve matip sakat. Keita oynayabilir. Salah ve shaqiri çok formda.

Firmino bu sezon gole değil asiste çalışıyor gibi gözükse de büyük maçlarda varlığını hissettirdi. Mane'nin ise abdestsiz çıkmaması gerekiyor. Cenabet herif bir kaçırmaya başladı mı sürekli kaçırıyor.

Iki takımın da hücum futbolu oynayacağı, ancak maçın ilk yarısında liverpool'un biraz daha dengeli ve defansif oynayacağı maç olacaktır. Kritik bir öneme sahip ve umarım ışte premier league bu dedirten, seyir zevki yüksek bir maç olur.

(bkz: In klopp we trust)