bugün

tarihci memur

Bazı gerizekalı yancıları da mondoros hopostoydu yazmış. Menderes'in salak salak programları yüzünden imf'nin kapısına gidildi arkadaş. Bence sen daha önce yaptığın gibi fikir çalmaya devam et, kendi orijinal fikrini söylediğin zaman aptal olduğun ortaya çıkıyor.

Menderes iktidarlarının önceki döneminde alınan borçların geri ödenememesi ve dış ticaret açığının çok artması yüzünden 1958 yılından itibaren Türkiye ekonomisi zorluklar yaşamaya başladı. Cumhuriyet tarihinin en yüksek oranlı devaülasyonu yapıldı, dolar 2 liradan 9 liraya çıkarıldı.. Sanayileşme ve ekonomik gelişmeyle birlikte kırsal kesimden istanbul gibi büyük şehirlere göç hızlandı. Bu yüzden büyük şehirlerde ilk gecekondu mahalleleri oluşmaya başladı. Menderes, en çok eleştiriyi, dışa bağımlılık politikaları yüzünden almıştı. Tek parti döneminde kurulan bazı traktör ve basma fabrikaları Menderes döneminde özelleştirildi veya ekonomik olmadıkları için kapatıldı. Adnan Menderes döneminde Uçak ve uçak motoru fabrikaları, Eskişehir tank fabrikası ve Kırıkkale silah fabrikası Menderes döneminde NATO standartlarına uymadıkları gerekçisiyle kapatıldılar.

Bunların sonunda IMF'nin kapısı çalındı. imza atmak sadece işin resmiyetiydi. Zaten IMF'nin programına başvurulmuştu. Suçlu kim peki? Analiz yeteneği olmayan davarlar gelip burda haybeye konuşuyorlar.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar