bugün

allah rızası

inanan insanlar için tanımı basit ama nail olunması zor nihai amaçtır allah rızası. yüce yaradanın memnuniyetidir, ona yaranabilmektir.

bu yaranma kimi zaman iki kuruş sadaka ile gerçekleşir kimi zaman cenk meydanında verilen can ile. bunların muhasebesi de allahü teala'ya aittir.

bazı insanlar 3 kitap okudum, 2 keşif yaptım, aya çıktım falan diye var olan inançlarını ve buna bağlı olarak allah rızasını kazanmaya yönelik arzularını da kaybetmişler. bu geçmişte de böyleydi. nemrud çok uzun seneler yaşayınca ona o uzun ömrü bahşeden allah'a şirk koştu, peygamberini ateşe atmaya kalktı, karun çok mal sahibi olunca isyan etti. şimdikiler de (kendilerince) çok ilim-bilim sahibi olunca isyan ediyorlar. yaradılışa primatsal açıklamalar falan getirmeye kalkıyorlar. ama unutmasınlar ki nemrud'u bir sinek öldürdü, karun'u ise allah mallarıyla birlikte yerin bilmem kaç kat altına gömdü.

sen de öleceksin, sen de mahşerde hesaba çekileceksin. işte o zaman seni ne şarap kurtaracak, ne de o çok güvendiğin darwin.