bugün

peugeot 3008

Geçen perşembe 2018 model 1.6 dizel otomatik olanını aldım. 2 gündür kullanıyorum ve araç henüz 160 kilometrede. Aracın Fiyatı 220 bin tl.

Direksiyonu alışılmışın dışında, yuvarlak değil. Uçak direksiyonu gibi. Ben henüz alışamadım ancak manevra yapmak daha kolay.

Aracın yalıtımı güzel, kullanımı zevkli fakat ergonomik değil. Çok fazla kör nokta var. Ayrıca sürüş pozisyonu gereği SUV kullandığınızı anlamıyorsunuz. Crossover araç. Çok fazla detaya girmeden şanzımana değineyim.

Eat6 şanzımanı var bunda. Açıkçası ben beğenmedim. Vites geçişlerinde kararsız kalabiliyor. Dsg, zf falan içinden geçer bu eat6 nın.

Cam tavan sistemi güzel, yalıtıma eksisi yok. Daha önceki suv aracım hyundai ix35 ti onun cam tavanı daha büyüktğ.. ve ix35 in arka koltuk diz mesafesi daha genişti. Bu aracın arka koltuğu sıradan hb araç kadar ve bagajı da fazla büyük değil.

Kalabalık aileler için pug 5008 tercih edilmeli. Bence peugeot 3008 220 bin tl edecek bir araba değil. Ederi maksimum 150 bin olmalıydı ama piyasa şartları böyle. 190 bin liraya golf almak yerine 220 bin bu arabaya verilir.