bugün

cemevlerine hukuki statü tanıyacağız

gereksiz hamledir.

şimdi uzun uzadıya aleviliğin tarihsel sürecinden bahsetmeye üşeniyorum; fakat günümüz alevilerinin önemli bir kısmı sağduyulu, misafirperver ve de hümanist olsalar da, itikat ve amel noktasında yine önemli bir kısmı oldukça uç noktalardadır. namaz üç vakittir, ramazan orucu klasik islam anlayışından farklıdır, camide ibadet edilmez, cemevi dedikleri dernekte kadın-erkek saz eşliğinde, paşa'nın fotoğrafı karşısında secde edilir... bunlar hepinizin bildiği ve bir kısmınızın bilmezlikten geldiği gerçekler. şimdi, bu insanlar kendilerini islam dini adı altında değil de, atıyorum 'niğde patatesi' dini adı altında tanımlasalar problem kalmayacak. lakin, taa 15 yy'dan beri gelen bozulmanın da etkisiyle, maksat ibadet etmek değil de, din'in altını oymak ve kripto bazı ermeni'lerin alevileşmesiyle, ilk fırsatta memleketi ateşe vermek olunca (tarihsel süreçte örnekleri bolca mevcuttur - kılıçdaroğlu'na sorun), işin rengi değişiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=ji0TJgIBPq4

bunlar da muş'taki kripto ermeniler. kendileri sözde müslümanlaşmış ve bir kısmı alevileşmiş, ancak eylemlerinin sahte olduğu ve köklerini unutmadıkları, köyde ermeni kimliğiyle bilinen son vatandaşın da tanıklığıyla sabit. halbuki sözde ermeni soykırımı'nın içimi serinletmesi gerekiyordu:

https://www.youtube.com/watch?v=jLEbqalL5k0

buyrun, burada da dersim'li iki alevi genç kızın türklük düşmanı sözleri/sahte tanıklıkları:

https://www.youtube.com/watch?v=w-TzwZAuyig

bak hacı, alevi dediğin (içlerinde samimi olanları tekrar ve tekrar tenzih ediyorum) tam olarak, yukarıdaki video'da izlediklerin gibidir. aslında hz. ali gibi önemli bir zatın ismiyle bunları bir arada zikretmekten imtina ederim, lakin kendilerine alevi dedikleri için başka bir ad koyamıyorum. en fazla kripto ermeniler diyebiliyorum. tunceli'nin çoğu bunlarla doludur. mustafa kemal neden bombalattı dersim(!)'i?

peki, çok sevdiğiniz kılıçdaroğlu, o dönem onlarca mehmetçik'i şehit eden kürt/alevi seyit rıza için ne diyor acaba:

https://www.youtube.com/watch?v=T6JN2GEZKEg

bazılarınızın oldukça hümanist olmanızı anlayabiliyorum. bu hümanizma, yanında 'müslüman olan her şeye düşman olma' sosuyla birlikte servis ediliyor ki, bunu da anlıyorum. lakin, düşmanımın düşmanı dostumdur mottosundan yola çıkarak, 'vayy aleviler şöyle mübarek, vayy babo aleviler şöyle haraşo' diye, kasap kedisi gibi dükkanın içinde dört dönmeyin hacılar. günün birinde sizi arkadan ilk vuracak olanlar, işte bu kripto kürtleşmiş aleviler. bugüne kadar gözünün yaşına bakmamışlar, yine bakmazlar.

ve tekrar ve tekrar ve tekrar, samimi alevileri tenzih ederim. hz ali'yi islami değerleri gözeterek seven, başımın tacı olsun. ben aç yatayım, o tok yatsın. lakin, kazın ayağı pek de sandığınız gibi değil, temalı entry'mi sonlandırırken, gözlerinizden öpüyorum.