bugün

peugeot 3008

öncelikle; bilinenin aksine suv değil, crossover'dır.

dün itibarı ile peugeot'ya olan bütün ön yargımı kırmış olan model. araç, donanım olarak, dış tasarım olarak ve özellikle de iç tasarım olarak beni çok etkiledi. iç tasarımı çok eğlenceli ve kokpit tamamen sürücü odaklı. gt line paketinde kullanılan materyal kalitesi alman otomobillerini aratmıyor. her şey dolu dolu ve hissiyatı güzel. ayrıca, bu pakete dahil olan focal ses sitemi benim nazarımda büyük artı. araçta, kartuşlu koku sistemi bile var. ambiyans ışıkları için seçilen mavi rengin tonu çok tatlı olmuş.

şunu söylemek istiyorum;

bunca yıldır türlü türlü alman otomobili kullandım. ve her muhabette de, "alman otomobillerinden şaşmam ben abi" minvalinde çıkışlar yaptım. araç alacağım zaman tercihim hep alman otomobillerden yana olmuştu. artık, bütün tabularımı yıkmış bulunmaktayım. aracımı satıp, üstüne de para ekleyip, gt line 3008 almanın fantezilerini kurmaya başladım bile. helal olsun adamlara, kendilerini cidden aşmışlar. hülasa; 3008 güzel bir araç olmuş.

not: bu araç hakkındaki esas izlenimlerimi test sürüşünü gerçekleştirdikten sonra yazacağım. şanzıman güncel ve başarılı. 1.6 dizel seçeneği de var. 300 nm tork sağlayan bir ünite bu.
fiyata hiç bok atmayın. bunun müsebbibi peugeot değil, amına koyduğumunun hükümetidir.

gt line iç tasarım;

görsel