bugün

civciv

Vakti zamanında akrabalar ile yedikır barajına pikniğe gittiğimizde 1 liraya sarı olanlarından almıştım. "yaşamaz, ölür, onlar fazla dayanmıyor" diyenlere inat yaşamıştı. çok güzel beslemiştim. ilk zamanlarda evdeydi fakat "cıııırtttt pııırt" diye bağırarak büyüdüğünün sinyallerini verdikten bir süre sonra kapalı olan balkonun altında beslemeye başladım. çok güzel besliyordum. mısır, ceviz bile kırıp, ezip yedirmişliğim. bir zamanlar etrafta bolca çekirge varken bardağa doldurup yedirmiştim kendisine. adı ilk başlarda pıtır idi. tarzan gibi "ööööüüüü ü öüüüü" diye bağıran kocalak horozun adı pıtır kalamazdı. komşu kızı abla önerisi üzerine adını behlül olarak değiştirdim. rengi de beyazdı. üzerinde kahverengilikler vardı benek benek.

yuvasında kabı vardı oraya sıçıyordu ya da oturduğu yerin altına denk geliyordu bilmiyorum. arada bir eve alıyordum tarıyordum, kanatlarının altına parfüm falan sıkıyordum. çok bakımlıydı ve yakışıklıydı. ibiği kocamandı ve çenesinin altındaki ibikleri daşşak gibi sallanıyordu.

kapısını açar açmaz ayaklarımıza saldırıyordu. benim veya evdekilerden birisinin geldiğini gördüğünde kanatlarını açarak geliyordu. artık haberler geliyordu behlülü falanca yerde gördük falan diye. benden çok geziyordu ibne.

bir süre sonra komşuların bahçesine girdiği, kızları, çocukları kovaladığı, milletin üzerine hopladığı yönünde şikayetler gelmeye başladığı için behlülden vazgeçmem gerekti. kesemezdik çünkü elimde büyüdü. dışarıda büyütülmüş tavukta olsa bile kesemezdim ve kesilmesini istemezdim. evin yakınlarında kömür satış ofisleri vardı. orada tavuk falan olduğu aklımda kaldığı için behlülü aldım oraya gittim. adam 15 lira teklif etti. sattım gitti.

arada bir ziyaretine gidiyordum behlülün. son gittiğimde ise behlülün eti lezzetliymiş dedi o adam bana. belli ki behlülü kesmişler... yıkılmıştım. ulan insan söyler mi bir çocuğa böyle şeyi ? belki de arada bir oraya gitmemden rahatsız olmuş olabilir fakat bir arkadaş istedi ona verdim diyebilirdi benim üzülmemem için.

edit : imla

neyi okudun da neyi eksiledin aq?