bugün

aamir khan filmleri

türk insanının normalden fazla ilgisini çeken filmlerdir. aamir khan filmlerini severiz. bunun bana göre çok enteresan bir sebebi var ki sanırım sıkı bir aamir khan hayranı da olsanız bu detayı farkedemediniz şimdiye kadar...

aamir khan filmleri çoğu zaman hindistan hükümetini, kültürünü, sosyolojik yapısını eleştiren filmlerdir. hint insanının tabularını sorgular. hint devlet yapısındaki yanlışları sorgular. hint aile yapısındaki yanlışları sordular. dinsel tabuları sorgular. kültürel tabuları sorgular. ahlaki tabuları sorgular.

işin asıl enteresan noktasına gelirsek; hint kültürü, sosyal yapısı, devlet yapısı, kültürel yapısı da türkiye'ye çok yakındır. ve ne yazık ki türkiye tabuların sorgulanması konusunda dünyanın en tutucu ülkesidir. asla bir din ya da devlet tabusunun sorgulanmasına izin verilmez. anında linç edilir, afaroz edilir, dışlanır, yargılanır hatta yargılanmadan katledilirsiniz.

türk insanı kendi özeleştirisini hint filmleri üzerinden yapar. kendini hint filmlerinden izler. kendi yanlışlarını hint filmlerinden görür. kendi salaklıklarına hint filmlerinden güler ama bunu kendine itiraf edemez.

işte aamir khan filmleri perde arkasından türk insanının bir nevi günah çıkardığı filmlerdir. kimse bunu itiraf edemese de biz orada kendi içler acısı halimize hayran kalırız.

o yüzden güzeldir.