bugün

kpss 2018

Öncelikle sınava gireceklere başarılar dilerim. Sanırım beş ay varmış. Hiç de az bir süre değil. Her şeye rağmen en azından düşünenler kasıp temmuza kadar bir şeyler yapabilir.

Tamam biliyorum milyon öğrenci sınava giriyor alım ancak yüzlerde, binlerde hatta alım yapılmayan bölümler var. Haklısınız ancak elden ne gelir. Hiç kimse kendini değersiz, başarısız hissetmesin. Çünkü bu tarz sınavlar bir sıralama sınavı.

Mesela son yıllarda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği alımları yükseldi. 2073 dikab alımı var. Mülakat vs derken bu sıralamada olmayanların bile şansı var.

Ayrıca daha önceden dershane öğretmenleri alımı olmuştu. Şimdi de ücretli öğretmenlik yapanlardan beş bin kişi sınavsız yine alınacak.

Mesela bir branş daha olsun. 653 edebiyat öğretmenliği. Ki ders saati olarak edebiyat öğretmenliği daha fazla. Şimdi tasarruf olarak 2073 dikab değil de edebiyat öğretmenliği alımı olmuş olsaydı bu bölümdeki birçok kişi başarılı sayılmış olacaktı.

Bu iki bölüm tamamen temsili. 60 binden fazla kişinin ücretli öğretmenlik yaptığı bir yerde çok fazla öğretmen açığı var. Veya devlet yirmi binden fazla asker polis yerine işletme, iktisat mezunu alıyorum dese bu alandakiler işlerinde olacak.

Velhasıl kimsenin başarısız olduğunu düşünmüyorum. Sadece bölümümüze öngörülen sayılarla ilgili. Yapacak bir şey yok. Umudunuz çok az da olsa çalışmaktan zarar gelmez.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar