bugün

uludağ sözlük

yazmaktan zevk alınası, bir çok dü$ünceyi aynı anda mukayese ile birlikte insana okutacak olan interaktif sözlüktür.

yeni gelmi$ bir yazar olarak gözüme ilk batan $ey sol frame oldu. oha lan kaç sayfa ba$lık girmi$ler anasını satayım *derken bir $ey daha farkettim; sag sol liberal ve digerleri birbirine girmi$ durumda burda.çatı$ma almı$ ba$ını yürüyor.
bu çatı$ma ba$lıklarla beraber entryler uzerinden devam etmekte ve insana bi oha çektirmektedir.

oha.

birbirlerini çokça a$agılamakta bu yazılan çizilen $eyler.biri sen otsun derken bir digeri sen de boksun diye kar$ılık verirken beni çocukluk gunlerime döndürmektedir bu muhabbet.
-salak!!
+aynaaa aynaaa!
-aynanın da aynasııı!
+yüz bin defa ayna aynaa aynaaa!

bak $imdi, bir çocuk digerine bok atmak isterken bir defa söylenilen $eyi aynen tekrarlamak suretiyle aptalca bir diyaloga sebep olmakta.

herkesin inandıgı kendinedir diye bir söz vardır, kimse kimseyi inandıgı $eyler yüzünden sevdigi renkler yüzünden yargılayamaz a$agılayamaz. yazarların bir kısmı agzından tükürükler saçarak bir digerini insanlıktan cıkaracak nitelikteki sözlerle a$agılamakta. kar$ıdaki de bo$ durmaz tabii ki.
ama farkedilmiyor ki o sözleri söyleyen insan aslında kendi dü$üncesini ve de insanlıgını a$agılamakta.

insan kendi fikrini savunurken digerini a$agılamaya kalkarsa haklı oldugu davasında haksız duruma dü$er, savundugu dü$ünceyi de bok çukuruna sürükler. demokrasi farklı dü$üncelerin varolma çabasıdır. birbirini baltalamak için yarı$ mekanı degil!

bir kez daha
oha! *