bugün

kılıçdaroğlu na yeni hamle önerileri

kılıştaroğlu koltuk sevdası için yanıp tutuşan başka bir siyasi kişilik. davası falan yok, tek işlevi muhalifleri pasifize edip var olan öfkeyi farklı yönlere çekmek ve yumuşatmak. bu kadar seçim kaybedip halen daha başta kalması da muhaliflerin aslında pasifliği. genelde muhaliflerle konuşunda onlar da kılışlar gidince ne yani chp % 50 oy mu alacak diyorlar. bu çomar kafasıdır, bu akp kafasıdır ve muhaliflere de bu bulaşmış görünüyor. akp liler de tayyip gidince ülkeyi kim yönetecek değip gene onu destekliyorlar ve savunma olarak bu denli basitler. bu mantık muhalefete de bulaşmış gözüküyor.
ayrıca kılıştar etkisiz eleman. bunu bu kadar pufpuflatan şeyin ne olduğunu tam çözemedik fakat muhalefet bu saltanatçı zihniyeti yok etmedikçe bir sik yapamaz. ulan akp lilere tek adamcı diyorsunuz ama hiç aynaya bakmıyor musunuz? tayyip bu kadar seçim kaybetse belki ak çomarlar bile artık pes edip tayyip e öfke kusardı, ancak bakıyoruz chp de tık yok. seçim kaybettiği halde ama o giderse ne yaparız kafasındalar.
ulan akp bırak milletvekilliğini belediye seçimini kaybedenin bile gözünün yaşına bakmıyor. partiye bir faydan yoksa sana bir nevi siktir çekiyor ki olması gereken de bu. chp de birinin gitmesi için illa seks kasedi mi çıkması lazım?
seçim kaybetmek, muhalifleri pasifize etmek, partinin değerini düşürmek de bir nevi davaya ihanet değil midir? bunun da bir bedeli olması gerekmez mi?
kılışlar acilen devrilmeli hatta mümkünse siyasi hayattan komple çekilmeli. bu muhalefet için daha faydalıdır.