bugün

dönüşüm

franz kafka'nın 1900'lü yılların başında yazmış olduğu mükemmel romanı. anlatım o kadar akıcı ve konunun aslında çok normal bir olaymışcasına anlatılıyor olması okunuşu pamuk gibi bir hale getiriyor.

zamanın bağnaz kafaları kitabı değişim olarak çevirse de daha sonra bunun değişim değil olan bir varlıktan farklı bir varlığa geçiş olduğu ve dönüşüm isminin daha doğru olduğuna karar kılınmış. ayrıca kitap içeriğinde kafka müthiş bir şekilde sistemde sadece bir dişli olduğunu ve menfaat çıkar ilişkilerinin menfaat ayağı sona erdiğinde nasılda kapı dışarı edildiğinizi gösteriyor. ki buna aynı kandan yakınlarınız da dahil.. kitaba zilyon çeşit mana yükleyebilirsiniz ya da bir sığır edasıyla bilimkurgu işte ya, güzel bir hayal ürünü macera da diyebilirsiniz. şu bir gerçek ve her kitap için geçerli ki yazarın size ne verdiğinden çok sizin ne aldığınız önemlidir.

--- spoiler ---
gregor samsa'nın yataktan kalkmak için verdiği mücadele ve yemeğe, gezinmeye olan böceksel içgüdüsü ne kadar güzel anlatılmış değil mi.. kendinizi böcek gibi düşünmeniz için gözlerinizi kapatmanız yeterli. haddim olmadan bir eleştiri olarak ise samsa'nın ölüşü anlamlı fakat çok sade işlenmiş. yine de boğazlar düğümlendi tabi.

--- spoiler ---
güncel Önemli Başlıklar