bugün

uludağ sözlük

Entry girmeme eylemiyle alakalı eklemek istediklerim var, belki Uzun bir süre bundan başka bir entry girmem.

Söz konusu eylem başladığında işlerimin yoğunluğu nedeniyle (gerçi hala yoğun) zaten pek fazla uğrayamıyordum. Bazı sebeplerle entry girmeme eylemi başlatılmış, katılmam istenince ben de destekledim. Pedofili, tecavüz Ve hakaret konusunda oluşturulan tepkiye katılıyorum. Ancak tüm bu eylemi 2-3 sebebe ve 3-5 trolle bağlamak bence yeterli değil. Mesele pedofili ya da tecavüz övücü başlıklar açmanın çok üzerinde. Sözlüğe reklam almak dışında giriş yapmayan bir admin, o adminin tüm işleriyle uğraştıkları için buraya zaman ayıramayan 3 moderatör var. Kurumsallaşma ayağına salça, moonlight gibi adamların zaten yetkileri alınmıştı, Ahde vefa diye profillerinde moderatör yazıyor, başka bir numarası Yok. 22 tane yetkilinin hiçbir halta yaramadığını hepimiz biliyoruz.

Aslında uzun yazmayacaktım ama ne varsa dökeyim bu Entryde.

Gammazlanan entryler günler SOnra silinirken mesela 'ben allah in bir lütfiyesiyim' nickli yazara girdiğiniz nickaltı 23 dakika içerisinde silinebiliyor. Neden? Çünkü moderasyonda sevgilisi ya da kankası olan birisi var. Mesela nicki dedektif olan yetkili. Bu herif 3 sene önce seri artı oy vereyim diye ağlayıp mesaj kutumu aşındıran birisiydi. Kim bilir benim gibi kaç kişiye aynısını daha yaptı Ve kısa sürede dehşet karmayla yetkili oldu. Şimdi ne yapıyor? Küfür edilen entryi kendisine atıyoruz, moderasyona yaz diyor. Sen neden yetkilisin? Noldu artı oy diye ağladığın günler?

Lookin diye başlık açtığınızda 5 dakikada başlık Ve yazar uçuruluyor. Atatürk'e hakaret ettiğinizde başlık Ve yazar haftalarca kalabiliyor? Ya arkadaş sözlükte yazdığı dönemlerde am-göt-meme diye sözlüğün anasını siken, ne yapsa moderasyon tarafından görmezden gelinen ve kollanan lookin, diğer her şeyden daha mı önemli? Ulan bu moderasyon için Atatürk hakkında girilen hakaretler lookin kadar önem taşımıyor mu? Kimse kusura bakmasın bu sözlüğün bitiş noktası bizzat lookin'in konusudur. O karıya bu kadar müsamaha gösterilip, sonu ifşaya giden süreç başlatılmasaydı bu kadar derin ve gizli işlerin yolu açılmazdı. Burayı bozan Ve değiştiren her şey ifşanın olduğu gün Ve sonrasında yaşanmıştır. Zall bile o günden SOnra kendi sözlüğüne küsüp siklememeye başlamıştır. 2017 istatistikleri bile yapılmadı bir yılbaşında, ilk defa hem de.

Moderasyon çalışmıyor, yetkililerin bir şey yaptığı Yok. Ama bu adamlar inatla değiştirilmiyor. Ama bir tanesi lookin diye entry girse hemen alırlar yetkilerini. Çünkü sözlükteki her şeyin ölçütü lookin olmuş. Bir yetkili çalışmıyor diye yetkisi alınmaz ama lookin diye başlık açsın bakalım yetkisi kalıyor mu?

Her neyse; bir lafım da bu eylem sonrası 'hadi şu sözlüğe gidiyoruz' diyen arkadaşlara. Ben Zaten ekşi'de, Twitter'da falan yazıyorum. Buraya kızıp başka bir yere gitmeme gerek yok. Buraya kızdım diye toplanıp başka bir yere geçmenin alemi Yok. Ben 7 yıl entry girmişim buraya, iyi ya da kötü bir emeğim var. Ben bu emeği görmezden gelip sırf nazire için başka yere gitmem. Bu saatten SOnra uzun bir süre buraya da yazmam. Çok yazmak istersem gider ekşi'de karalarım bir şeyler.

Herkese esenlikler dilerim.