bugün

30 aralık 2017 iran halk ayaklanması

aha hiç şaşırmadım dış mihrakçılar yine üşüşmüş başlığa. kardeşim bi bıkmadınız olayları 'bunlar hep amarıganın oyunları' tadında yorumlamaktan.

yahu şu basit gerçeği anlayın artık; bir toplumsal olay asla dışarıdan kırmızı bir düğmeye basarak gerçekleşmez. demografik, etnik, ekonomik, siyasi, ideolojik vb. birçok sosyolojik temeli olması lazım. ondan sonra olaylar ancak dış müdahaleye açık bir hal alır ve farklı devletler kendi çıkarları doğrultusunda olaylarda katalizör roller oynarlar. yani kısacası güzel kardeşim 'ateş olmayan yerden duman çıkmaz'.

iran hükümeti ise şuan ektiğini biçiyor. aynı şeyin ilerde rusya'nın, çin'in ve böyle giderse türkiye'nin de başına geleceği gibi. öenmli olan nokta bu ayaklanmaların iran'da yaşayan insanları felakete mi sürükleyeceği yoksa daha özgür ve eşitlikçi bir yapıya kavuşmalarını mı sağlayacağı. işte asıl tam da bu noktada emperyalizm ile mücadele etmeleri gerekir ki iran'ın her zaman diğer orta doğu ülkelerinden farklı olarak bu potansiyeli oldu.

bu arada esad'ı yıllarca diktatör diye gömen adamların bugün molları desteklemesi de hayli ilginç. ulan ne yanar döner karekterlersiniz siz böyle amk. reisinizi yine sevin ama azıcık da kendinize ait bir karakteriniz olsun lan.