bugün

kişilik bozuklukları

kişilik bozukluğu kişinin içinde yaşadığı toplumdan sapmalar gösteren davranışlardır. bu anlattığımı farklı olmakla karıştırmayın çünkü kişilk bozukluğunda sizi rahatsız eden bir durum vardır. kişilki bozuklukları kişinin hayatını zehir eder. ne acıdır ki bir çok kişilik bozukluğu oldukça zor tedavi edilir.

türkiye gibi üçüncü dünya ülkelerinde ise bol miktarda bu durumdan muzdarip kişi bulunmaktadır.

kişilik bozukluklarının en başında glenleri : borderline (Sınır) Kişilik Bozukluğu, Antisosyal Kişilik Bozukluğu, Narsisistik Kişilik Bozukluğu, Şizodipal Kişilik Bozukluğu, Çekingen Kişilik Bozukluğudur.

zaten hali hazırda psikiyatri tarafından tanımlanan on bir tane kişilik bozukluğu mevcuttur.

asıl sorulması gereken soru normal ve anormal nedir? buradar ipler kopar, psikiyatrı bu sorunun cevabını zamanında çok aramış ama bulamamıştır. evden dışarıya çıkmayan, evde durmaktan hoşlanan biri için sabah akşam gezen tozan biri anormalken, gezmekten hoşlanan kişi içinse evde oturun kişi anormaldir.

kişilik bozukluklarında ise yaptığınız davranışa bakılmaz neden yaptığınıza bakılır. örneğin evden çıkmak istememinizin nedeni sokaktaki insanların size zarar vereceği inancıysa veya kendinizi eve kapattığınızda rahatsız ve huzursuz hissediyor, gereksiz bir korkuya, ağlama nöbetlerine tutuluyorsanız, üzgünüm ki sizde kişilik bozukluğu mevcuttur.

kişilik bozukluklarının tedavisi çok zordur. kişi kendi kontrolunü yitirir ve acilen tedavi edilmesi gerekir. artık o etrafındaki kişilere ve kendine zarar vermeye başlar. bunun farkına varsa dahi üstesinden gelemez.

gerekirse hastanede yatmaları tedavi sürecini hızlandırır.