bugün

türk ordusu abd ordusuna kafa tutar geyiği

hiçbir zaman abd ile sıcak savaş yaşanmayacağından anlamsız bir geyiktir. demokratik ülkeler birbirlerine saldırmazlar. hele hele amerika hiç saldırmaz. lakin böyle birşeyin olacağını varsayarsak affınıza sığınarak bu konudan hiçbirşey anlamayan, daha eline silah almamış olan ben birkaç noktdada dikkatinizi çekmek isterim...

1-amerika ıraka girdiğinde önce küçük çaplı direnişle karşılaştı, şimdi birkaç bireysel beceriyi saymazsak; amerika rahat rahat ırak topraklarında dolaşmaktadır. halkın içinde yani. savaş ne acıdır ki sadece topla tüfekle yapılmıyor. şimdi bir an için hayal etmenizi istiyorum. evinizin önünden bir abd tankı geçiyor. siz ırak'da olduğu gibi oturup izler misiniz yoksa hiçbir silahınız yoksa bile taş sopa allah ne verdiyse dalar mısınız? amerikanın kayıpları ne olur? var olan kayıplar yüzüden amerikan kamu oyu orduya geri çekilmesi dahilinde nasıl bir baskı yapar?

2.savaşta orduların sahip olduğu tank tüfek ne derece önemlidir? bunları kullanabilecek asker becerisi ne plandadır?

3.olası bir savaşta amerikanın kölesi olmuş (hemen hemen dünyanın yarısı) ülkelerin türkiyeye ambargo uygulayacağı ve bir halkı canından bezdireceği hesaba katılmış mıdır?

4.google earth gibi bir program bile evlerimize kadar girmiş iken, uydularla tüm dünyayı canlı canlı izleme imkanı olan teknoloji dahilindeki bir savaşta karasal stratejinin ne kadar önemi vardır? ordumuzun teknolojisi nedir gerçekten? kamu oyuna açıklanmayan teknoloji gücümüz, abdnin açıklamadığı kimseye de satmadığı teknoloji var mıdır?

maddeler çoğaltılabilir. amerika hiçbir zaman türkiyeye sıcak savaş açmayacaktır. soğuk savaşdan bahsetmeyelim zaten şu an içindeyiz stratrjik olarak.

kimse salak değil. milyar dolarların harcandığı, ülkelerin ekonomilerinin alt üst olacağı bir utançta, bir savaşta bütün ihtimaller hesaplanır millet!

bir varsayım olsa da bu savaşta her şey yaşanabilir. ama yine de amerika kazanamaz bence çünkü burası ne afganistan, ne gürcistan ne de ırak. türkiye mi? biz zaten kazanamayız. karşımızda bir tek abd değil onun köpeği olan onlarca ülke olacaktır çünkü.