bugün

bayan değil kadın

doğruluğundan yana tartışmayacağım gerçekten çok doğru bir söylemdir.

gerçekten de bayan değil kadındır. kelimelerin kökenine indiğinizde gerçekten cinsiyetçi bir söylem çıkartabilirsiniz. ve kesinlikle haklısınız da.

ancak kökene inmeye gerek yoktur. köydeki yaşlı amcam size bayan bir bakar mısınız derken o naif bıyıklarıyla aslında kibar olmaya çalışıyordur. amcam nereden bilsin kökene inmeyi dimi? ona ben feministim desen bende sivaslıyım der adam!

feminist olmak gayet doğru ve akıl vicdan sahibi herkesin olması gereken bir durum. bunun kadını erkeği yok. erkekler de kadınların ve/veya kızlarının (karısı,anası,bacısı dahil) kişisel hak ve özgürlükler açısından kendileri kadar eşit olmasını ister. istemelidir. doğrusu budur. istemiyorsa yobazdır zaten.

ancak bayan değil kadın konusu o kadar abartılacak bir şey değil. zaten bizler de aslında bayan derken kibar olmaya çalışıyoruz.

örneklendirme;

- şuradaki bayan sizi sordu.
- mahmut bir bayanla kafede oturuyordu.
- biletim bayan yanı olsun lütfen.
- bayanlar tuvaleti ne tarafta acaba?

gördüğünüz gibi zararsız dokunuşlar bunlar...

ancak siz bayan değil kadın derken feministlik değil feminazilik yani erkek düşmanlığı yaptığınızın farkında değilsiniz. her bayan diyen erkek cinsiyetçi değildir. ön yargılarınızdan kurtulmanız ve bayan değil kadın triplerini bırakmanız ümidiyle yazımı sonlandırırken bütün bayanları gözlerinden öpüyorum.