bugün

bahçelievler de polis dehşeti

yaşanan olayın insanı düşündürün/dehşete düşüren bir başka boyutu ise gerek forumlarda, gerekse gazetelerin internet sayfalarında insanların yaptığı yorumlar. muhtemelen sözlükte de bu tarz düşünen, ve birisi ilk adımı atsa sapır-sapır dökülecek "yazarlar" vardır.

neymiş efendim; polisin çalışma şartları kötüymüş, aldığı maaş çok düşükmüş, psikolojisi bozukmuş, cartmış, curtmuş...

geçtiğimiz haftalarda kamu görevlilerin aldığı maaşlar gazeteler yayınlanmıştı. polisler bu listede ilk 5 teydi ve bahsedilen bu tutar benim ve çevremdeki bir çok kişinin hemen hemen 2 katına tekabül ediyordu.

psikoloji bozukluğu konusu da ayrı bir muamma... çalışma koşullarından dolayı bir polisin psikolojisinin bozulduğuna pek tanıklık etmedim ( bahane olarak öne sürenler var tabi, o ayrı ) ama polis işkencesi nedeniyle psikolojisi bozulan onlarca tanıdığım var.

hee hadi diyelim dediklerinizde haklısınız. polislerin koşulları şöyle, böyle. bu neyi meşrulaştırır? sen neyi savunuyorsun? bir adam ölmüş lan! can bu can boru mu?

yine senin dediğin gibi düşünmeye devam edelim;

polisten daha az maaş alan bir öğretmen, ödevini yapmadığı için öğrencisine samuray kılıcıyla dalıp, yardım etmeye çalışanları da keleşle tarasın.

asgari ücretle çalışan işçi, kendisini uyaran usta başını pres makinesine soksun.

ramazan aylarında davul çalan davulcu, sahura kalkmayanların evine el bombası atsın.

zaten ben de " bırak yazmayı da, biraz çalış " der gibi bakan patronun kıçına lav silahını dayadım yazı bitince patlatıcam ibneyi.

süper demi vooovv