bugün

atatürk ü ilahlaştırmak

ya soysuz musunuz gerçekten anlamıyorum, ne istiyorsunuz şu adamdan. bu konunun bu kadar gündeme getirip bu kadar eleştirilmesinin artık kesinlikle bilerek yapıldığını falan düşünüyorum.

ne istiyorsunuz gerçekten? tarihten silinip gitmeyi mi isterdiniz? şu an bir azınlık olarak yaşayan ve çoğunun nesli tükenen bir ırk olmamızı mı isterdiniz?

derdiniz adamın türk mü olması?

bence artık bunun türklükle alakasının olmaması gerekiyor, geçmişte ve bugün, ülkede yaşayan her 'insanın' eğitim alabilmesi, istediğini giyebilmesi, istediğini söyleyebilmesi, fikir ve düşüncelerinin ülkenin akıbetinde rol oynaması, istediğini yeyip içebilmesi, bir bağımsız olması ve hala yaşayan bir soya sahip olması bizim her kanımızın o adama ve silah arkadaşlarına borçlu olduğunun kanıtıdır.

bakın ben size söyleyeyim, eğer atatürk olmasaydı nerede olurduk biliyor musunuz? şu an hala daha savaştan kaçıp sığınacak yer arayan suriyelilerden olurduk, hiç bir ülke tarafından istenmeyen her şeyimizi kaybetmiş başka bir millette tutunmaya çalışan o savaş mağduru insanlar olurduk.

şu an bu ülke de yaşayan bir ton ırk da özgürlüklerini atatürk'e borçlu. şu an bir kürt, laz, çerkes, arap veyahut türk bu topraklarda şimdi internetin başında oturup 'rahatça' şu fikirlerini söyleyip karşılığında idam edilmiyorsa bu kimin sayesinde?

nedir bu nankörlük nedir bu riyakarlık, nasıl bu kadar gamsız ve soysuz olabiliyor insanlar artık aklım ermiyor. kanım çekiliyor.

şu güzelim ülkede, şu güzelim insanlarla yaşamanın kıymetini bilmiyorsunuz, illa bir ayrı fikir atalım ortaya illa bi' kaos olsun illa içimizde birbirimizi yiyelim hırsı. biz birbirimizi böyle yedikçe bizi yerler.

atamızında söylediği gibi "bir yurdun en değerli varlığı, yurttaşlar arasında milli birlik, iyi geçinme ve çalışkanlık duygu ve kabiliyetlerinin olgunluğudur."

diyeceğim o ki; atatürk'ü ilahlaştırmak adı altına yapılan gamsızlıklar, bu topraklarda yaşam sürdüren herkesin kendisiyle verdiği en büyük savaştır.

edit: umuyorum ki bu eksi oylar yazının akıcı olmamasınadır, fikir ters geliyor ise ülke olarak oturup halimize acımamız gerek.