bugün

bitcoin dolandırıcılıktır patlayacak

Şu kavramı özgürlükle bir anan arkadaşlar var. Yok ne aldığın bilinmiyormuş yok kimseye bağlı değilmiş. Kardeşim internet dediğin dünya çapında bir ağ. Yani gerçekten ağ fiber kablosu denizin altından geçiyor. Yani nete bağlandığın her an hangi server olursa olsun bu ağdasın. istediğin kadar arkadan dolaş çaktırmadan gezmeye çalış muhakkak arkanda iz kalır. Mesela vpn servisinden girince güvende hissediyorsun ama nereye girdğini devlet görmese de vpn sağlayan adamlar görüyor. Kaldı ki şu paraya güvenli diyenler vs. var. Şimdi siz örneğin 100 bin liranızı bu paraya çevirip alışveriş yapın veya dolar karşısında değer kazanmasını falan bekleyin, bir gecede ödenen tüm paraların üzerine yatılıp sistem kapatılsa ne olacak?
Gelelim para harcarken özgürlük meselesine, ne alıyorsunuz internetten? glock vs. suikast silahı mı alacaksınız? Ne alırken ulan ben yakalanmayım deme ihtiyacı hissediyorsunuz? Porno sitesine üye oluyordur insanlar en dazla bunun ötesinde saklanacak işler yapanlarsa zaten kanundışı şeyler peşindedir.
Tüm bunların yanında ilk entryde paralar altın karşılığı basılır demiş arkadaş doğrudur kağıt paranın karşılığı olmak durumunda ama dolar altın karşılığı basılmıyor neredeyse kırk yıldır. Ve ekonomik sistem o hale geldi ki neredeyse diğer paralar dolar karşılığı basılıyor. Bu belki de dünya tarihinin en önemli olayı. Şimdi düşünün abdnin dış borcu herkesten fazla ödemek için istediği kadar dolar basabilir, bu doları tepe taklak eder. Hem abd kaybeder hem borucunu ödediği kurum kişi vb. kaybeder. Dolar battığında örneğin bizim merkez bankamızdaki 70 milyar dolar(sayı temsili) pul olur ve türkiye de tepetaklak batar gider. Doların altın karşılığı basmak yerine serbest piyasaya emanet edilmesi sovyetler birliğinin de batmasıyla tüm dünyayı abdye göbekten bağladı. Abnin avro hamlesi başka bir güç oluşturma çabası ama sistem o kadar katı ki tüm avrupa tek dolarla başedemiyor. Böyle bir sistemin karşısında bazıları fişi çekilebilecek bir sistemi tehdit olarak görüyor en çok da buna şaşıyorum.