bugün

17 ağustos 2017 vardar fenerbahçe maçı

Mehmet Topal ın iki kritik hatasıyla 0-2 yenildiğimiz maç.

Şimdi burada suçlu kim sorusu son derece önemli.

Mehmet topal mı? Topal; şu anda Türkiye nin en iyi yerli ön liberosu. Kıymetini bilmeyenler tıpkı caner ve gökhan da olduğu gibi kıymetini ancak gidince anlarlar. Topal maçta nerede oynadı. Stoper. Asıl mevkiisi stoper olmayan bir oyuncunun yapmış olduğu hatadan dolayı ben en son onu suçlarım.

Aykut Kocaman mı? Beğenirsiniz beğenmezsiniz ama Mehmet Topal ı orada oynatmak zorunda kalan bir hocadan bahsediyoruz. Elinde ki en iyi stoper Kjaer satılmış, evet finans için önemli ancak yerine aynı kalitede bir stoper alınmamış. Hocanın elinde 3 tane stoper var. Skirtel, Roman ve yarım stoper Topal. Ayrıca takımın geçen sezon ki en iyi oyuncusu Lens gönderilmiş yerine Dirar alınmış, Dirar ın asıl mevkisi sağ bek. Aykut Kocaman ın eline son yılların en kötü kadrosu teslim edilmiş. Bunu bütün büyük takımlarımız yaptı. Ekonomik olarak zor duruma düştükleri ve bu yüzden kötü kadrolar kurduklarında ne hikmetse takımın başına camianın en sevdiği adamlardan birini getirirler ki o adamı rahatça harcayabilsinler. Sonra bu adam iyi güzel ama bundan hoca olmaz denip o o hocaların işlerini bitirirdiler. Örnek olarak, galatasaray ın en kötü kadrolarından birinin başına Bülent korkmaz getirilmişti. Sonu hüsran oldu. Bülent Korkmaz Ünal Aysal ın kurduğu drogbalı sneijder li burak lı muslera lı kadronun başında olsaydı acaba nasıl olurdu? Yine bjk ekonomik olarak ve kadro olarak en kötü olduğu dönemde takımın başına Rıza Çalımbay ı getirdi. Bir arada yanlış hatırlamıyorsam Ertuğrul Sağlam ı getirdi ve harcadı. Trabzonspor yine en sıkıntılı döneminde Hami Mandıralı yı getirdi, harcadı. Yani takımların sefasını başka hocalar sürdü cefasını ise camianın öz çocukları çekti.

Aykut Kocaman da aynı şekilde ffp kriterleine uymak zorunda olduğumuz bu sezon takıma getirildi ki paratoner vazifesi görsün ve yönetimin üzerinde ki bütün eleştirileri tek başına omuzlasın. Tıpkı 3 Temmuz da olduğu gibi. Aykut Kocaman ın elinde ekonomik olarak Daum döneminde ki her istediğini getiren takım olsaydı ne olurdu? Hatırlatalım o daum kadrosunu; Serhat Tuncay Van hoijdonk alex appiah aurello luciano anelka nobre vs.

Şimdi gelelim asıl sorumluya. Bu futbol takımını bu hale getiren Yönetimdir. Yönetim kim? Aziz yıldırım tek başına evet tek başına. Takıma ekonomik olarak çağ atlattığı, amatör branşlara verdiği önem, taraftarlığı ortada inkar edemeyiz. Ancak Aziz Yıldırım geldiğinden beri Fenerbahçe futbol takımının kimyası değişmiştir. Fenerbahçe her zaman türkiye liginin en renkli en hücumcu futbolunu oynayan takımdı. Sezonlar boyunca en çok gol atan takım kimliğini hiç kaybetmemişti. Ancak aziz yıldırımdan sonra ziko ve ersun yanal dönemi hariç olmak üzere bu takımın kimyası bozuldu. Daum, aragones, aykut kocaman, peraira hep kontrol pas oyununu ve yavaş oyunu tercih ettiler. Advocat; çağdaş futbola yakın olan baskın hücum futbolunu oynatmak istediyse de elinde ki kadro ona müsait değildi çünkü kadroyu o kurmamıştı. Bu süreçte hiç mi şampiyon olmadık evet olduk. Ancak hangi şampiyonlukta oynanan futbol bizi tatmin etti söyleyin. herkes biraz zico ve ersun yanal diyecek o kadar. 19 yılda da artık o kadar denk gelme olsun değil mi?

Şimdi neden aziz yıldırım bu takımı bu hale getirdi. Çok basit. Çağdaş futboldan anlamıyor ve ekibinde de anlayan bir tane adam yok. En güvendiği adam Mahmut Uslu düşünün. Transferden sorumlu yönetim kurulu üyesi. Daha hazin tarafı ise maalesef futboldan anladığını zannediyorlar. Takımı kendi malı olarak görüyor. Egosu yüzünden parlayan bütün futbolcuları küstürerek takımdan gönderiyor. Alex gökhan caner appiah anelka vs. Neymiş alex bacak bacak üstüne atmış, ersun yanal kampa karı atmış filan gibi saçma sapan sebepler.

Transfer komitesi içler acısı. Dirar gibi bir sağbek i lensin, guiliano gibi( şu an henüz oynamadı ama umarım haksız çıkarım) bir kalası ise alex in alternatifi 10 numara diye yutturmaya çalışıyorlar. Aslında yutturmaya da çalışmıyorlar öyle zannediyorlar. Çünkü yukarıda da zikrettiğim gibi çağdaş futboldan anlayan bir tane adam yok. Scout grubu sıfır. Avrupa futbolundan bi haber. Avrupa futbolunu takip eden fenerbahçe li mesela Uğur Meleke gibi genç adamlardan faydalanmayı aklının ucundan bile geçiremiyorlar.

Yani işin özü bu yönetim ve anlayışı bu kulübün başından elini çekmedikçe bu takımdan hiçbir şey beklememek lazım. Ne zaman yöneticilikten anlayan bir başkan ve "modern" futboldan anlayan bir ekip gelirse işte o zaman fenerbahçe eski kimliğine bürünür.