bugün

nebe 33

arkadaşlar lütfen tamamını okuyun çok net anlayacaksınız. bu açıklamamdan sonra ateist arkadaşlarında bu konuda bir mantıksızlık göremeyeceğini düşünüyorum.
arkadaşlar bu konuyu iyi öğrenmek istiyorsanız kuranı iyi anlamanız lazım, öncelikle huri ne demek? kurandan öğrenelim. hurilerle ilgili kuranda çok ayet var, ben bir ayetten örnek vereceğim.

"kezâlike ve zevvecnâhum bi hûrin în(înin)".(duhan 54.) bu ayeti 2 meal çevrimi ile inceleyelim.
1. çevrim; "ve biz onları güzel gözlü saf ve temiz eşler ile birleştireceğiz."
2. çevrim; "işte, böyle. ve onları, iri gözlü huriler ile evlendiririz."
şimdi ilk çevrimde huri kelimesi "saf ve temiz eşler" diye çevrilmiş ikinci çevrimde ise olduğu gibi yazılmış, buradan huri kelimesinin "saf ve temiz eşler" manasında olduğunu anlıyoruz dikkat edin huri "bakire veya kız" manasında değil bir cinsiyet bilgisi yok ve çevrimlerde "zevvecnâhum" kelimesi birleştirmek, evlendirmek diye çevrilmiş yani bir eşleştirmeden bahsediliyor. peki bu eşleştirmeden kasıt ne? bunu anlamanın yolu biraz akıl yürütmek, şöyle ki bu huri yani saf ve temiz eşler kimlere verilecek? bunu da duhan süresinde bu konunun başlangıcı olan ayetlerden, yani duhan süresi 51.52.ve 53. ayetinden anlayacağız.
51 - allah'a karşı sorumluluk bilinci duyanlar, kendilerini emniyet içinde bulacaklardır.
52 - cennetlerde ve pınar başlarında...
53 - ipek ve atlastan giysiler içinde karşılıklı otururlar.
54 - ve biz onları güzel gözlü saf ve temiz eşler ile birleştireceğiz.
şimdi 51. ayette huriler allaha inanan ve sorumluluğunu yerine getiren kişilere ve 52. ayette açıklandığı gibi cennetliklere verilecek dikkat edin ayette huri erkeklere verilecek demiyor, cennetliklere verilecek ee cennete sadece erkekler girmeyeceği için bu huriler kadınlara ve erkeklere verilecek, ayet bu sonuça çok net bir şekilde delil oluyor ve cinsel birliktelik amaçlı bir durumu ortadan kaldırıyor, o zaman yukarıdaki eşleştirmeden kasıt ne? sorusu cevap buluyor inançta denk olanların cennette buluşturulmasından, bir cennet arkadaşlığından bahsediliyor. hiçbir şekilde ayetlerde cinsiyet bilgisi yok, cinsellik yok, cinsel birleşme yok, bakire ibaresi yok.
şimdi gelelim istismar edilen nebe süresine.
nebe 31.
"inne": muhakkak ki
"li el muttakîne": muttakiler (sorumluluklarını yerine getirenler) için vardır
"mefâzen": bir kurtuluş, kazanç, mutluluk
nebe 32.
"hadâika": ağaçlı bahçeler
"ve a'nâben": ve üzüm, bağ
nebe 33.
"ve kevâıbe": ve genç, göz alıcı, şahane endamlı
"etrâben": aynı yaşta, yaşıt, denk
nebe 31. 32. 33. ayetlerinin kelime anlamlarında "göğüs" ve "tomurcuk" ibareleri yok ayetin çevrimi doğal olarak "muhakkak ki sorumluluk sahibi olanlar bir kurtuluşta ve üzüm bağlarında göz alıcı yaşıtlarıyla birlikte " bu göz alıcılık ayet kelimelerine bakınca üzüm bağları ile alakalı çünkü ayette üzüm bağlarından bahsediliyor kız ile ilgili bilgi verilmiyor, ayrıca cinsellik dünya hayatında neslin devamı ve imtihan için vardır oysa ahiret hayatında imtihan ve nesil devamı söz konusu olmadığı gibi böyle bir beyanda yoktur kuranda. ayette bir inanç vurgusu yapılıyor dolayısıyla "göğüsleri yeni tomurcuklanmış bakire huriler" verilecek düşüncesi hiçbir şekilde kuranda yok, bu çevrim sadece rivayetlerde var ama islam kurandan yani ayetten öğrenilir rivayetten değil ve ben kuranı tebliğ eden peygamberin, kurana uygun olmayan hadis rivayet etmesinin ihtimalini bile görmüyorum bu tür hadis rivayetleri onu karalama amaçlı olabilir ve rivayet adı üstünde kesin olmayan bilgi demektir.

Nebe 34.35. ayetlerde: "ve kadehler dolu, işitmezler orada boş söz, yalan yoktur." evet ayette kadehler dolu ibaresi var bu ibare ayetten anlaşılıcağı üzere üzümlerden olacak içecekler için geçerli fakat ayetlerde şarap veya alkollü içecek bilgisi yok ayrıca arapca da alkollü içecek için kullanılan kelime hamr 'dır aklı örten manasında fakat bu kelime de ayette geçmiyor yani ayetlerde istismar edilen içki dünyada haramda ahirette niye serbest sorusu ortadan kalkıyor. bunu izah eden ayet ; saffat süresi 45. 46. 47. ayetler " aralarında bembeyaz, içenlerin lezzet aldığı kaynaklardan doldurulmuş kadehler dolaştırılacaktır. onda ne başağrısı ne de sarhoşluk vardır." bu ayetteki kadeh kelimesine olması gerekenden farklı bir anlam veriliyor oysa ki ayet açıkça sarhoşluk verici bir içecek olmadığını beyan ediyor.
üstelik;
secde 15.17. ayette "bizim âyetlerimize ancak, hatırlatıldığında secdeye kapanan, rabblerini övgü ile ananlar ve büyüklük taslamayan kimseler inanırlar. yaptıklarına karşılık olarak onlar için, gözleri aydınlatıcı ne mutluluklar saklandığını hiç kimse bilemez." buradan da anlaşılan cennet ödüllerinin asıl mahiyetinin tam olarak açıklanmadığıdır. kuranda konu ile ilgili ayetlerin beraber incelenmesi doğru sonuça ulaşılmasını sağlar. aksi halde bir kelime seçilerek bir konu anlaşılmaz ve kişi sadece kendi önyargısını kabul eder.