bugün

hacker

3 türlüsü olan bilgisayarlardaki açıkları bulan kişilerdir.bu üç türünü anlattıktan sonra daha iyi bir açıklama yapabiliriz.

red hat hacker:bilgisayardaki veya sistemlerdeki açıkları bularak kendi istekleri doğrultusunda kullanan kendi indexcşerini bırakan ya da sistemleri kullanmaz halde bırakan bu işi zevk için yapan insanlardır.iskorpitx en güzel örnek olarak verilebilir türklere karşı yapılan siyasi ve her türlü haksızlık için amerika destekli serverlara girmiştir.

white hat hacker:büyük şirketler tarafından tutulan ve sistemlerdeki açıkları bulan ve bunalrı kapatna kişilerdir.başkalarının bu sisteme girmesini engellemeye çalışmaktadırlar.zararsız olup kenid firması adına çalışmaktadırlar.gerçi kendi firmasının açıkalrını başkalarına çok yüksek fiyatlara satanlarda vardır.

grey hat hacker:bazen kendi istekleri için hack yaparlar bazen de açıkalrı bulup cüzi fiyatlara kapatırlar.ne zaman ne yaptıkları belli değildir.çoğunluğunun zararsız olduğu söylenmektedir.

yukarıdaki örneklerde olduğu gibi tehlikelisi ve kendi yararına çalışnalrı vardır.tek yaptıkları şey ise açık bulmak ve onları kullanarak sistemlere girmektir.genelde karşılaştığımız hackerlar internet sitelerine saldırmaktadırlar;fakat büyük şirketlere saldıranlar da vardır.bill gates'te ilk başta amerikan telekom şebekelerine girerek hackerlık yapmıştır.

ayrıca örnek için elmasozluk.com* * *