bugün

kawasaki vulcan s

kawasaki'nin mid-range cruiser* motoru.

uzmanlar tümü başlangıç motoru olarak şahane olduğunu belirtiyorlar. buna barkın bayoğlu da dahil. sıradan bir gezi motorundan farklı olarak üzerinde v-twin motor yok. bunun yerine kawasaki'nin daha önce versys 650'de falan da kullandığı 649 cc'lik sıralı çift silindirli motor var.

motosikletin tarzı, kullanım kolaylığı bir yana; bir süre bindikten sonra "yaa bu da çok evcil be" gibi düşüncelere kapıldığınızda kolayca üstündeki kısıtlamaları kaldırabilmeniz. bunun için yapmanız gereken iki şey var:

1- motosiklet fiziksel olarak gazı tam açmamanız için küçük bir vidayla geliyor, gaz kelebeğinin hemen dışında. bu vida gaz teline bağlı bir çarkın bir noktadan fazla dönmesini engelliyor. hâliyle vidayı çıkarttığınız anda tapa gaz yapmanız hâlinde gaz kelebeği daha fazla açılıyor ve yüksek performans sağlanıyor.
2- sürücü koltuğunun hemen altında elektrik sistemine bağlı sigorta benzeri bir aparat var. bunu yerinden sökmeniz hâlinde motosikletin elektrik sistemindeki kısıtlamaları kaldırabiliyorsunuz.

yani bayağı bayağı âletin zincirlerini kırıyorsunuz. böylece makinenin ivmelenmesi de azami sürati de korkunç biçimde artıyor.

görsel
görsel
görsel
görsel