bugün

gökten indirildiği sanılan kitapların dogmaları

Peşin edit:ilk emri uygulamayan kerkelezler din simsarlarının "islam"ı anlaması ve içselleştirmesi mümkün değildir.
Sahte din en karlı ticarettir; sermayesi yalan, müşterisi cahildir.

1. atatürk, bu sözü, chp ilkelerinin değişebilir, zamana, hayata uygun ilkeler olduğunu daha iyi vurgulamak için “anlam güçlendirici” olarak kullanmıştır. bu onun yöntemlerindendir.

2. üstelik kutsal kitaplar, hele islamın kutsal kitabı kuran gökten inmemiş, allah tarafından indirilmiş/ilham edilmiştir. bu konuda “zumer süresi-1”de “kuran’ın allah tarafından indirildiği” ifadesi vardır, ancak kuran’ın “gökten indirildiği” ifadesi, daha doğrusu “gök” ifadesi yoktur. çünkü zaten islam göre allah gökte değildir. “allah insana şah damarından daha yakındır, allah her yerdedir.” allah’ın gökte olduğu inancı eski pagan dönemlere (islam öncesi zamanlara) ait bir kavramdır. örneğin, eski türklerde tanrı’nın gökte olduğunun düşülmesi ve “gök-tanrı” ifadesinin kullanılması gibi. yani atatürk haklıdır, kutsal kitaplar, hele kuran “gökten” inmemiştir. bunu düşünmek atatürk'ün dediği gibi "sanmaktır", "sanrıdır".

3.“kitapların dogmaları” ifadesi de çok doğru bir kullanımdır. çünkü “dogma” sözcüğü “değişmeyen kurallar” anlamına gelmektedir. bilindiği gibi kuran da sonsuza kadar değişmeyen, değişmeyecek bir kitaptır.

http://www.guncelmeydan.c...-sinan-meydan-t33597.html