bugün

istanbul un fethi

tarih hep yeniden yazılıyor ve hep yeniden yazılacak.
Kimin hangi şekilde ihtiyacı varsa ve ne kadar yedirilebiliyorsa...
ne zamanki biz insanoğlu fetih kültüründen kurtulup kardeşlik ve barış kültürüne geçiş yapacağız işte o zaman bayram bayramdır. öbür türlü sizin bayramınız bir diğerinin zindanıdır, yasıdır.
ne yazıktırki türk-islam sentezi motifli istanbul fethi kutlanırken barış duvarına tuğla koymuyor, tam tersine insan bölünmesinin milliyetçi karekterini beslemeye devam ediyorsunuz. aynı fethi kutlarken acaba bulgaristanın kurtuluşunda, arapların tek tek bağımsızlık günleri kutlamalarında neler hissedilir hep merak etmişimdir.
imanlı olan tanıdığım herkesede söylemişimdir; " allah kimseye toprak vadetmez, allah ayrımcı olamaz, allah fetihlere sevap yazmaz, allah ölüm ihale etmez"
Uydurma tarih efsanelerine helede din motifleriyle bezenmiş, bizi bugün barışa değilde düşmanlığa sevkeden ve birilerinin dönemsel çıkarlarına hizmet eden tarih okumalarına son vermek tüm insanların görevidir.
amerikanın ırak ve afganistan da barış ve demokrasi etiketli fetih girişimlerini ne kadar doğru kabul ediyorsak, bunlarda o kadar doğrudur.
israilin vadedilmiş toprakları ne kadar doğruysa bunlarda o kadar doğrudur.
ünlü bir tarihçi ismini vermeyeceğim bir dini liderden şu alıntıyı yapmıştır; " kılıçla gelen kılıçla gider" . ne gariptirki tarih bunu hep doğrulamıştır.