bugün

ray ban

"çakma reyben almışız bakıyom da hehehe!" derken en yakın arkadaşlarımdan birisi tam olarak ne cevap verdim hatırlamıyorum. "çakma ama 150 milyona aldım" demiş olabilirim, tam emin değilim.
oysa ısrarla güneş gözlüğü almam gerektiğini söyleyen doktor "polarize camlı olsun yeter, markaya aldanma" derken ne cevap verdiğimi gayet net hatırlıyorum. "tabii ki hocam, ne sandınız beni? marka takıntılı bir budala mı?" demiştim.
sonra annemle uzun yıllar gözlüklerimizi temin ettiğimiz dükkana gitmiştik. sağlık konusunu asla hafife alamazdık ve tam da doktorun dediği gibi polarize bir gözlük aldık. alırken markasına bakmıştım "infiniti" yazıyordu. italyancaya yakın bu kelime bünyemde yeterli etkiyi göstermiş olsa gerek hiç sorgulamadan aldım gözlüğü. elbette modelinin reyben evieytır modelinin aynısı olduğunu biliyordum, bu konuda sizi kandıramam. ama marka denilen ismin yazılma biçiminin de tıpkı reybenin kendi has yazı fontuna uydurulduğuna hiç dikkat etmemiştim. sağolsun "en yakın arkadaşlarımdan biri" fark etti bunu.
kim daha aşağılık? bir ucundan da olsa modaya tutunmaya çalışan, basit bir makara cümlesi olabilecekken, sırf söyleyenin elinde orjinal reyben olduğu için ona verdiği cevabı hatırlamayacak kadar o cevaptan tiksinen ben mi? gözlüğüne sıkıca sarılırken içtiği bir "bardak çay"ın para üstü olan 1,25 ytl'yi ısrarlı ellerle benden bekleyen reybenli mi?