bugün

nuray bezirgan

atatürk' ü sevmediğini söyleyen, hümeyni' yi sevdiğini söyleyen bu kişinin düşünmediği çok şey var.

mustafa kemal tarih sahnesine çıkmasaydı bugün belki bağımsızlığımızı kazanmış olabilirdik. bu görünürde bir bağımsızlık mı olurdu onu bilmiyorum. zaten bugün de hesapta bağımsız değilmiyiz. neyse, dediğim gibi belki, ancak bugün aydınlanma devrimi gerçekleşmemiş olurdu. böylece atatürk' e karşı nefret besleyen nuray bezirgan' ın bugün girmek için uğraştığı üniversite yolculuğu başlamadan biterdi. sonra, atatürk devrimleri olmasaydı nuray bezirgan o televizyon programına çıkıp elinde kalem çevire çevire biraz zor konuşurdu. o kalemi ne yaparlardı, düşünmek bile kişilik haklarına saldırı olur. neyse biz kimseye saldırmadan devam edelim.

hümeyni' yi seviyormuş, atatürk' ü sevmiyormuş. bu ülkede bunu söyleyebilmen bile atatürk devrimlerinin yüceliğini gösterir. keşke iran' da yaşasaydın da, hümeyni' yi sevmiyorum, atatürk' ü seviyorum deme şansın olsaydı. işte o zaman gerçekten başına bişey gelebirdi bence !

sevdiğin liderin zihniyetine bakalım birde sevmediğin liderin. sevdiğin adam hayvanlarla cinsel ilişki üzerinde kafa yorarken. sevmediğin adam müslümanların üzerinde oynanan oyunu görmüş, ve onların zincirlerini kırmaları için aydınlık bir yol göstermiştir.

nuray bezirgan kendi isteğiylemi ön plana çıktı, yoksa birileri nefret tohumlarını ekmeye devam mı edıyor bilemiyorum. ancak bildiğim birşey var ki , oda benim bu kadından nefret ettiğim.

hiç utanmadan, sıkılmadan milyonlarca insanın, şehitin, kemiklerini sızlatıyorsun. senin zihniyetin ortaya çıktı kendini tutamadın. ağzından dökülen o sözler seni eleverdi. ingilizler olsaydı daha özgür olurduk, öyle mi ? hiç şüphesiz ki senin gibiler olduğu sürece ingilizler bu oyunlara devam eder, sende öyle zannedersin. çok yazık. ırak' ta ölen çocuklardan haberin yok mu ? yoksa kendine mi müslümansın ?

"kur' an ikrah' ı yasaklamışken, " dinde baskı, zorlama, tiksindirme yoktur" ( kur' an 2/ 256) demişken. ve ayrıca ;

"yüz çevirirlerse, biz seni onlar üstüne bekçi göndermemişiz. sana düşen, tebliğden başka bir şey değildir." ( kur'an 42/48)

"eğer rabbin dileseydi yeryüzündeki insanların tümü mutlaka iman ederlerdi. hal böyle iken, mümin olmaları için insanları sen mi zorlayacaksın ?" ( kur'an 10/99)

"artık uyar, düşündür ! çünkü sen bir uyarıcı / düşündürücüsün. üzerlerine musallat bir despot değilsin !" ( kur'an 88/ 21-22)

evet nuray bezirgan,

hal böyle iken, yüce allah peygambere bu uyarıları yapmışken, senin hümeyni kim oluyor ?

yunus suresinde derki; " allah, aklını işletmeyenlere pislik indirir. " senınde aklını kullanman dileğiyle ...