bugün

hayır vs evet propagandası

evetçi cephe gerçekten sorun yaşıyor aslında. seçmeni konsolide ederken karşı tarafın en marjinal hatlarını elde tutup bunun üzerinden propaganda yapmayı deniyorlar.

aklı başında düşündükleri kanaatindeyim. zira derinine inilmiş bir evet analizi kabul edilebilirlik konusunda ciddi manada" soru işaretleri doğurur.

mevzu evet demesi istenen halk nezdinde ancak bu şekilde kabul görmesini sağlamaya çalışmaları.

sandık başına gittiğinde akp ve rte sevgisinden farklı bir durum söz konusu ve seçmen bu korku eşiğini atladığı anda çok farklı bir hareket tarzı benimsiyor.
ki bunu 7 hziran seçimlerinde yaşadık.

--spoiler--
canımızsın ama o kadarda değil
--spoiler--

hayırcı cephe partiler üstünden politika yürütür ise bu kampanyada işleri zorlaşır.

o sebeple ben meydanlarda parti sembollerinin olmamasını daha sağlıklı buluyorum.

birde evetçi cephenin tüm basın yayın organlarında konuşabilme serbestiyeti hayırcı cephe için gerçekten bulunmaz nimet.

doğruluğunu kanıtlamaya çalıştıkları 17 madde üzerine 2 tane dahi ciddi hayır propagandası yapılması vurucu etkiyi yaratır.

çok dallandırıp budaklandırmaya gerek yok.

en ufak örneği şu:

fetönün övdüğü bir sistem olarak başkanlık
aksini iddia edene aynı evetçi cephe gibi bir gazete küpürü göster sende

görsel

anladıkları dil olan bu dil yeterli. sonrasında evet deme argümanları değil hayır demekteki haklı gerekçeler elbette ön planda olacak.

aksini iddia edeni binali yıldırım ın konuşmalarında ışık hızına geçileceği ve kendi makamının gereksizliğini izahı ile oyalanadurmaya davet edersiniz olur biter.