bugün

metroda yüksek sesle propoganda yapmak

her gün kullandığım metroda, sabah işe gidiyorum. sıradan bir gün. ve bunun gibi bir kaç kendini bilmez, bir bok yaptığını sanan bir avuç şapşal böyle bir faaliyet yapmaya başlıyor:

edit: arkadaşlar video için youtube "halk evleri metro propogandası" yazın çıkıyor. nedense galeriye eklenmedi bir türlü.

https://www.youtube.com/r...i+metro+propogandas%C4%B1

şimdi ben bu tablonun neresindeyim? orada oturan ve sesini çıkarmayan, ne yapacağını bilemeyen sıradan bir vatandaşım. öyle varsayalım. oradaki amca, kızı susturmaya çalışıyor ama yaptığı hareket, ateşi körüklemekten başka bir işe yaramıyor. kız sesini yükselterek, adeta avazı çıktığı kadar bağırarak mallık propogandası yapmaya devam ediyor!

üstelik o kız haklı bile olsa, kimse kimseyi böyle bir ortamda, bu şekilde dinlemek zorunda değil!

güya bir halt yaptığını zannediyor. halbuki milleti parçalayıcı sloganlar savurarak aslında terör propogandası yaptığının farkında değil! *
şimdi ben asla böyle bir münakaşaya girmem, orada bulunup da onlara karşı bir laf söylemem. izleyen arkadaşların da gördüğü gibi, videonun sonlarında adam "ben müslümanım" deyince oradaki bir kadın "burası layik bir ülke, ben müslümanım diyemezsin!" diyor... yani laik bir ülkede, birisi terör propogandası yapabilir ama bir müslüman, "ben müslümanım" diyemezmiş. *
elbette biliyoruz ki, laiklik o kadar da saçma bir sistem değil. *

ama oradaki şapşallar daha laikliğin ne demek olduğunu bile bilmezken diyorum, onlara tek laf dahi ederek kendimi daha zor bir duruma sokmak istemezdim. ayrıca gerizekalılar, "orada iki askerimiz yakılırken sen neredeydin" diyor... ulan! bre ahmak! sen neredeydin? halk evlerinde bu propoganda safsatasının hazırlığını mı yapıyordun! yani gidip sağda solda kendini yırtarak, hükümete ve islam'a söverek terörle mücadele ettiğini mi sanıyorsun?

neyse. şimdi bunun gibi nice olaylar oluyor sağda solda. benim asıl sormak istediğim soru, sevgili sözlük, özellikle hukuk okuyan yazarlarımız varsa aydınlatması iyi olur;

her hangi birisi herhangi bir yerde bunun gibi bir olayla karşı karşıya gelirse ne yapmalı? o kadının sesini 4 dk boyunca çekmek zorunda mı? 4 dk, uzun bir süre ve o gerizekalı sesini yükselttikçe benim sinirlerim daha da gerildi. şimdi insanın kalkıp da o kadını saçından tutup duvarlara vurası da gelmiyor değil hani. ama yapılamaz böyle bir şey tabi, orası ayrı. o, istediği kadar kışkırtabilir, sabrın sınırlarını zorlayabilir ama ona kabakuvvet uygulamak bir delikanlıya yakışmaz.

ama ne yapmalı o zaman? bunun hukukta bir hükmü yok mu? o an polisi mi aramalı, ya da videoya çekip polise mi gitmeli? yasak değil mi böyle faaliyetler? bu propogandalara böyle müsamaha gösterilmeli mi? ne yapmalı amk?!
güncel Önemli Başlıklar