bugün

arap milliyetçiliği

Genellikle Arap ırkına mensup kişilerin yaptıkları, Arapları ve Arapçayı dünyanın merkezine getirmek istedikleri bir eylem türü.

Burada iki çift söz söylemek istiyorum. Şu an Suriye' de bundan önce Mısır' da daha önceleri de Cezayir' de yapılan zulüm için bir çoğumuz üzüldük. Bir çoğumuz da ne olduğunu bilmeden eleştirdi. Haklı veya haksız bir çok eleştiride aldık. Bazı şeyleri kolay unutamadığım için bir kaç şeye ışık yakmak istiyorum.
Ne çabuk unuttuk Kurtuluş savaşı' nda bizi yarı yolda bırakan insanları. Bu insanlar değil miydi biz vatan savunması verirken bizim arkamızdan işler çeviren. Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum. Şu yapılan zulüm e tabi ki de karşı çıkacağız. Ama benim anlamadığım neden bu ikiyüzlülük. Şu Mısır' a, Cezayir' e, Suriye' ye gösterilen tevazunun 10 da birini bakın altını çiziyorum 10 da birini, kurtuluş savaşı' nda benimle sırt sırta çarpışan Kürt kardeşlerim için gösterilseydi, bu ülke şu an Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ün hayali, muasır medeniyetler seviyesindeydi.