bugün

türk ateistinin bilime engel olarak islamı görmesi

allah allah, ateistlerin birden kuralları mı oldu? bir ateist neden şarkı yazıp söylüyorsun diyemez mi, yoksa demez mi?
diyede bilir. onu bundan alıkoyan nedir? Zira şu vakte kadar gelmiş geçmiş resmi ve gayri resmi ateist devletlerin tamamında, mesela çin'de kültürel devrim yapılırken, geleneksel çin sanatlarının bir bölümü yasak edilmişti. ne demek yasaklayamaz, ya da yasak edilmesini savunamazmış diye. işine gelen sanatı kabul edip, işine gelmeyeni kabul etmemesi, sesli sanatı tümden reddetmesinden daha mı iyi?

Işid'in ne yaptığı beni ilgilendirmiyor. Ona bakarsan ışid milleti diri diri yakıyor ki dinimizce bu şekilde bir infaz şekli yasaktır, peygamber efendimizin bir hadisi ile sabittir.

kim demiş, ateist biri böyle bir şey demez diye? diyebilir, sizi fitne çıkarmakla da suçlayabilir. sosyalistler yapıyordu.
kim demiş yapamaz diye. Onlar ateist değil miydi?

islam'ın yasakladığı şeyler bellidir. ateizmin yasakladığı ya da izin verdiği şeyler belli değildir. ateist olan kişinin belli bir konuda sahip olduğu fikirlere bağlıdır. bir ateist bir konuda farklı bir fikire sahip iken, başka bir ateist tam zıttı bir fikri savunabiliyor. mesela bir ateist çıkıp da pkk'lıları asalım diyebilir, başka bir ateist çıkıp, pkk'lılar affedilsin diyebilir. Bu konuda sizin önünüze ateizm bir engel koyuyor mu? hayır.
o sebepten ötürüdür ki, aslında ateizm her şeyi yasaklayabileceğiniz bir düşünce çıkmazıdır, zira ateizmde en yüksek ahlaki otorite, yine sizsiniz, allah değil.
o yüzden neyin yasak, neyin yasak olmadığını belirleyen de sizsiniz.

Gelip bize burada islam istediğini yasaklar gibisinden bir muhabbet çekmeyin, zira islam'ın baz aldığı yazılı kaynaklar vardır, ateizmin ise yoktur. Neyin yasak neyin yasak olmadığını bu kaynaklara bakarak öğrenebiliriz. ateizmde neyi nereden öğreneceğiz?

ha, islam bir yere hakim olursa gibisinden bir şey denmiş. islam her yerde hakimdir. Allah'ın dinidir.
Otun nerde bitip bitmeyeceğine de Allah karar verir. Koca Anadolu'ya Müslüman Türkler gelince Anadolu'da ot mu tükendi?
Hayır. Sadece ömrünü tüketmiş, kendi içinde birbirini yiyen Bizans denilen Roma artığı bitti o kadar.
güncel Önemli Başlıklar