bugün

sosyal fobi ile yaşamak

en başta, sözlükte sosyal fobi konusuna derinden değinilmiştir ancak sosyal fobi ile yaşamanın insanın hayatından neler götürdüğünü ciddi biçimde incelemek lazımdır.
sosyal fobi ile yaşamak, çok ince bir ruhsal hastalığı yoğun endişe içinde, ruhta yaralar açıldığı halde yaşamaktır. hastalık yoğun ve uzun depresyon nöbetlerini takip etmektedir. sosyal fobiden muzdarip bir insan, asosyal bir insanla karıştırılmamalıdır. asosyal bir insan sosyal faliyetlere katılım göstermediği halde, sosyofobik bir insan hayatla ilgili her şeyde derin sancılar yaşar ve ruhunu endişeye teslim eder. her an başına bir şey geleceğinden, ölmekten ve ciddi zarar görmekten korkar, aynı zamanda yakınları için de endişe eder. ona göre toplum içinde geçecek normal bir hayat ciddi riskler taşımaktadır, en ufak biçimiyle kısa süren bir yolculukta bile sinir krizleri geçirir ve yolculuk bitinceye kadar rahat etmez.
sosyal fobinin sebep olduğu ruhsal yıkımı göğüslemeye çalışan insan, ruhsal ve fiziksel açıdan yorgun düşer ve paranoyaklaşır. huzuru ararken karşısına çıkan delici düşünceler onu deliliğe götürebilir.
sosyal fobi ile yaşamak, yırtıcı hayvanların takibinde uzun bir yolu yürümektir.