bugün

önder sav ın hazreti muhammed e alaycı yaklaşımı

konunun ayrı boyutları var.
1) olayın hakaret niteliği taşıyıp taşımaması.
"Hazreti" ifadesi belli bir kişiye gösterilen saygıyı ifade eden ve dini anlamda herhangi bir zorunluluğu olmadığı halde toplumumuzca kullanılagelmiş faydasız-zararsız bir ifadedir.Padişah hazretleri, büyükelçi hazretleri, hocaefendi hazretleri * gibi din haricinde kullanımı da vardır.

yani;

bir peygamber bu ifadeyle birlikte anılmak zorunda değildir.Bu şekilde anmayan kişi de hakaret etmiş sayılmaz.

bununla birlikte kimse peygamberin, hatta bizzat Tanrı'nın kendisinin karşısında el pençe divan durmak, saygı gösterilerini bin cihana duyurmak, isimlerini anlamı bilinmez arapça parantezlerle anmak zorunda değildir. Kişilerin inanışları gerek tanrıya gerek peygambere karşı daha samimi bir üslupta,ironik ve belki de sitemkar biçimde gösterilebilir.Dinin geneli üzerinde tasarruf sahibi olma iddiasında olan bazı kişiler muntazaman "cıs!" diyen bir Tanrı tezahürüne kapılmış olabilirler.Ancak kimse korkulu dayatmalarla, azap ve gazaplarla dolu inanışlara riayet etmek zorunda değildir..inanç birdir ama ona giden yollar çeşitli olabilir.Zira bizim önemli tasavvufçularımız arasında - ki sanıyorum inançları tartışılmaz- Tanrı ile hafiften alay eden ya da yeren şiirler yazanlar vardır. (bkz: kaygusuz abdal)
sanıyorum şiir türünün adı da şathiyeydi.

Bütün bunlar günah ise bırakınız bunun yargılayıcısı da yaratan olsun. Kimse Tanrı'lığa soyunup tanrı adına hükümler vermesin.

Demem o ki önder sav hz.muhammed'e hakaret etmemiştir.

2) bununla birlikte önder sav, son günlerdeki istemli istemsiz söylem ve tutumlarıyla chp adına büyük bir talihsizlik olmuş ve partinin halk nezdindeki zaten pek de nezih olmayan durumunu daha da gerilere itmiştir.Bu sözler- her ne niyetle söylenmiş olurlarsa olsunlar- chp adına onulmaz yaralar açmıştır ve bu haliyle de Chp'deki kır saçlı yönetimin artık düşünsel önderlik seçeneğini kullanarak tecrübelerini gençlere aktarmayı düşünmesi gerektiğini gösteren bir kanıt niteliğindedir.Elbette sevgili aile partimde, hizip kültürünü devam ettirmeyecek bir tek genç kaldıysa...