bugün

evde kendi barını kurmak için gerekenler

- abi söylediğin şeyleri aldım, şimdi dinliyorum içkileri
+ tamam düzenli gidelim, önce sert içkilerden başlayalım, nedir temel sert içkiler ?
- ne abi ?
+ viski, votka, rom, cin, tekila. hemen hemen bütün kokteyllerde bunlar vardır, bunlardan herhangi biri yoksa barında, o bara bar denmez
- peki hangi markaları almalıyım, marka versek
+ tamam yine düzenli gidelim. viski için başlangıç seviyesinde; bir şişe bourbon bir şişe scotch yeterli, bourbon olarak jack daniels, scotch olarak da, sek içmeyeceğin için jb yeterli, eğer sek içim için viski istersen minimum 12 yıllık olmasını tavsiye ederim.
- alıyorum notumu dikkatlice özenle
+ votka konusu biraz daha karışık, eğer sek içim olacaksa moskovskaya tavsiye ederim, lakin kokteyller için smirnoff ideal, eğer bulamazsan absolut ya da danzka'da içilebilir. kalite sırasına göre saydım, dikkat et alırken bu sıraya. piyasada bir çok aromalı votka'da var, eğer bu işi ciddiye alacaksan, onları kullanmanı tavsiye etmem, ama sen bilirsin.
- abi bunları hep biliyordum zaten, ne zaman şaşırtacaksın beni
+ herşeyin bir sırası var, o da olucak, şimdi romlara geldik, rom olarak bir şişe bacardi, bir şişe havana yeterli, havana'yı yıllanmış almaya çalış. tekila'yı da aradan çıkaralım hemen, bir şişe olmeca, bir şişe de olmeca gold alacaksın, gold olanı shot için, normalini kokteyllerde kullanacaksın. anlaştık mı?
- tamamdır abi. cin kaldı bir tek..
+ cin olarak bombay sapphire tek markadır, onu alacaksın, sakın gordon s alıp gelme.
- peki abi, devam edelim
+ olmaz önce bunları al, gel. sonra devam edeceğiz..