bugün

2008 eurovision şarkı yarışması

Türkiye'nin eurovision hakkındaki düşüncellerini ve diğer ülkelere göre nerde olduğunu tamamen ortaya koymuştur.

bana kalırsa kendi içimizde tamamıyla bir rezillik yaşadık bu sene ve ondan önceki senelerde de tabii. nedeni ise diğer ülkelere ve diğer ülkelerin performanslarına bakıldığında bir gevşeklik , bir dalga görmek mümkün. fakat türkiyemize baktığımızda daha aylar öncesinden eurovision konuşulmaya başlanmakta ve burdaki puanlama artık bir milli mücadele halinde görülmekte ki mor ve ötesi'nin , kenan doğulu'nun katılmasının veya katılmaya teşvik edilişinin temel nedeni bu.

bakıyorum fransaya herifler sırf matraklık için çıkmış , bakıyorum ispanyaya öyle. birçok ülkenin şarkısı sokaktan bulunmuş kumbirik şarkılar ve kuşkusuz mor ve ötesi'nin deli parçası en göze çarpan şarkılardan bir tanesi. ancak gözlerinde birincilik hırsı ve mücadele olan ülkelerin başında da türkiye gelmekte. oysa puanlama sistemindeki bu kardeşlik göz önüne alınırsa pek bir mücadele yaratma çabası da olmamalı. eğer olursa mor ve ötesi gibi kalite düşüklüğüne neden olma ihtimali hadsafhada.

bir başka anlaşılmayan ve sanırım asla anlaşılmayacak olan konu da mor ve ötesi'nin eurovision'a çıkmış olmasıdır. bu kadr siyasi ilişkilerin yüksek olduğu bir müzik yarışmasına , grup kimliğini komunizm gibi bir ideolojiyle devam ettiren ve bütün şarkılarını bu ideoloji ışığında yazan bir grubun böylesine siyasi ilişkilerin , çıkarların olduğu bir yere böylesine mücadeleci bir ülkenin grubu olarak katılması da akla mantığa sığan bir durum değil.

yani bu sene hakkında söyleyebileceğim tek şey yazıklar olsundur.