bugün

iskandinav ülkeleri

bu ülkelerden çok güzel metal grupları çıkar. ayrıca metal demişken, isveç demiri de çok meşhurdur. norveç'te önemli petrol yatakları vardır. hatta avrupa'nın en iyi rezervleri burada bulunur. (kutup bölgelerine yakın kısımlarda.)
sanıldığı gibi yalnızca finlandiya'nın değil, norveç'in de rusya'ya karadan sınırı vardır. ayrıca sanıldığı gibi baltık denizi'ne norveç'in kıyısı yoktur.
eğer isveç'e gidilecekse mutlaka isveç köftesi yenmelidir. yok efendim isveç misveç para yok o kadar deniyorsa da en azından bir ikea'dan isveç köftesi'ni denemek gerekir.

bu ülkelerin nüfus artış hızları çok düşüktür. bu ülkelerin hepsinin toplam nüfusu türkiye nüfusunu geçmez. öyle ki hepsinde ortalama nüfus 5 milyondur ve insanlar afedersiniz öküzler gibi yer, içer, sıçar, yine yer, içer, sıçalar.

ayrı ayrı ele almak gerekirse, mesela izlanda'nın hiçbir askeri yatırım yapmadığını bilmek gerekir. zaten oraya kim gelsin, niye gelsin? yükseklik bakımından da bildiğim kadarıyla yalnızca danimarka'da yükselti çok azdır. (dünyanın yükseltisi en az ülkelerinden)
mesela finlandiya tam manasıyla yalnızlık ülkesidir. ülkede çok ada olmasından dolayı insanlar yalnızlığa çekilmişlerdir.

bu ülkelerde sakin bir hayat sürülebilir. iklimden ve yaşayıştan ötürü olsa gerek intihar olayları yüksektir. etliye sütlüye karışmama tam manasıyla bu ülkelerde vardır. eğer türkiye'den kaçıp başka bir yere yerleşmek gibi planınız varsa, kesinlikle bu bölgeler tavsiye edilir. (soğuğu göze alacaksınız) (danimarka hariç, diğerlerini şahsen tavsiye ederim.) bu ülkelerden birinde bir türk restaurantı açarak babalar gibi para kazanabilirsiniz. hele ki bu memleketten bir bayanla evlenirseniz, çocuklarınızın birinin doktor, diğerinin mühendis olma şansı neredeyse yüzde doksandır. türkiye'de çocuklara verilen eğitim mücadelesi, oradaki bir çocuğa verilse; çocuğun on yaşında prof. olma durumu var. *