bugün

hacker olmak isteyenlere tavsiyeler

hacker kelime anlamı itibarıyla "bilgisayarı çok iyi bilen, kullanabilen kişi" demektir. amaç şifre kırmak falansa, 20 yaşın üstündeyseniz ve bilgisayarla ilişkiniz sosyal medyaya girip haber okumayla sınırlıysa yazının devamını okumanıza gerek yok. sizden geçmiş artık.

eğer kafanız matematiğe çalışıyorsa ve kasayı açıp parçaların yerini gösterebilecek kadar donanım biliyorsanız; herşeyden önce oturup c, c#, c++, java gibi windows sistemlerinde aktif olarak kullanılan programlama dillerini öğrenmeniz lazım. kullanılan metodların işlevlerini, syntaxını vs vs. yani bir programa (source codeu değil compiled hali) baktığınızda "burayı yapmak için şu metodu kullanmışlardır" diyebilecek kadar iyi bir düzeye gelmeniz lazım. bunları öğrenirken donanım bilginizde zaten ilerleyecektir. programlamayı öğrendim diyebileceğiniz nokta metamorphic kod yazabildiğiniz ve en azından orta düzeyde reverse yapabildiğiniz nokta olmalı.

windows tabanlı programlama dallarında ustalaştığınızı varsayarak (3-5 yıl civarı sıkı bir çalışma) artık web tabanlı yazılım dillerine başlayabiliriz. php, sql ve python öğrenerek başlıyoruz. şunu unutmamak lazım bütün yazılım dilleri özünde birbirine benziyor. yani mesela ciddi anlamda iyi c++ biliyorsanız php öğrenmeniz çok zor olmayacaktır. en önemlisi çok iyi düzeyde sql bilmek ama. sql database dilidir yani bilgileri sakladığımız yerden sql ile çağırırız. mesela sen facebook'a giriş yaparken kullanıcı adı ve şifreni girdiğinde o sayfa database'e senin bilgilerini sql ile iletir ve eşleşen bir giriş yapıp yapmadığını kontrol edip cevap yollar. cevap seni ya "şifreni yanlış girdin" tabanlı bir sayfaya yada doğru girdiğin için anasayfaya yönlendirir. neden önemli olduğunu anladığınızı varsayarak devam ediyorum.

şimdi yepyeni bir dünyaya adım atmanız lazım. linux. diyeceksiniz ki ulan senelerce oturdum windows öğrendim şimdi niye linux'a geçiyoruz. linuxla windowsu karşılaştır derseniz windows roma'nın şehir merkeziyse, linux balta girmemiş bir orman derim. windows'ta yapabilecekleriniz sınırlıdır, size çizilen yollardan ilerlersiniz. windows belleğinizin çok büyük bir bölümünü görüntüye ayırır ve en önemlisi open source değildir. yani oturup kendi windows versiyonunuzu yazamazsınız ve kernelini sistemlere saldırmak için uygun şekle getiremezsiniz. ayrıca dünya'daki sistemlerin büyük çoğunluğu windows işletim sistemi kullanır bu yüzden linux kullansanızda windows bilgisi her zaman lazımdır. her neyse efendim linux'a ubuntu gibi bir işletim sistemiyle giriş yapabilirsiniz. önce desktop versiyonunu indirip oradaki terminal ile komutları beyninize kazıyın ve en azından .sh uzantılı script dediğimiz yazılımları yazabilecek kıvama gelin.

bu noktada artık yapmanız gereken tek şey kali linux'u indirip oradaki tool'ların içeriğini anlamanız ve kendi tool'larınızı yazmaya başlamanız lazım. zamanla kendi linux versiyonunuzu yazacak duruma geleceksiniz. o noktada kendinize artık hacker diyebilirsiniz. tebrikler!