bugün

the bourne ultimatum

robert ludlum 'un seriye ait üçüncü romanı/şaheseri. 2007 'de bizler ile buluşacak serinin aynı isimli üçüncü filminde yine jason bourne karizmasını matt damon üstleniyor.

--spoiler--
the bourne supremacy 'de joan allen 'ın canlandırdığı cia yöneticilerinden pamela landy, jason bourne 'ün gücüne tanıklık etmişti. Jason bourne üzerine yıkılmaya çalışılan cinayetlerin ardındaki gizemi çözmüş ve cia içindeki ihaneti ortaya çıkarmıştı. pamela landy de bunlara mukabil (belki de tırstığı için) jason bourne 'ün peşini bırakmış ve gerçek adı ile nereli olduğunu ona söylemişti.

serinin üçüncü filmi ultimatum 'da ise hükümet jason bourne 'ü öldürmek istiyor ve bunun için noah vosen adında birisini görevlendiriyor. noah vosen, jason bourne 'ün izini bulmak için pamela landy 'den yardım istiyor. ve treadstone project hakkındaki bütün sırlar açığa çıkıyor. screenplay 'i yazan tony gilroy 'un açıklamaları buraya kadar.

şimdi biraz beyin fırtınası yapalım. hangi akla mantığa hizmetle supremacy 'de cia ile çocuğun oyuncak ile oynadığı gibi oynayan jason bourne 'ü tekrar rahatsız ediyorlar? uyuyan devi rahatsız etmenin bedelini göze alacak kadar kararlı ise hükümet vardır bir nedeni diyoruz. pamela landy de işi gereği jason bourne 'ü bulmak için yardım etmek zorunda kalır, emir demiri keser der muhtemelen. ama bir yandan da jason bourne 'un tekrar bir apartman tepesinde mevzilenmesi durumunda get some rest pam, you look tired demek yerine tetiği çekebileceği korkusunu yaşayacaktır pamela landy. tabi biz biliyoruz yapmaz bourne öyle şeyler, artık anlaşmazlıkları farklı yollar ile çözüyör. marie 'nin son sözüne sadık kalıyor.
--spoiler--

henüz okumayanlar için, (bkz: the bourne legacy) şiddetle tavsiye edilir. ama bu defa eric van lustbader farkıyla.