the bourne supremacy 


kapat
  1. jason bourne 'un elçi hovilland 'ın hayalarını sökmeyerek beni deli ettiği roman. bir orospu cocugunun yaptıkları en fazla bu kadar yanına kalır.

    çok da sağlam bir sinema uyarlaması bulunur. matt damon mükemmeldir. titreyen, yaklaşan-uzaklaşan el kamerası ile çekilmiş dövüş sahneleri biraz can sıkar sadece. gerçekçilik adına yararlı olmuştur ancak doug liman gibi temiz dövüş sahneleri de verseydi süper olacaktı. jason bourne'un ailesini öldürdüğü kız ile yüzleşmesi ve "insan bilmek istiyor" diyalogları seriye aşina olanlara büyük anlam ifade eder. "u look tired pam, get some rest" mükemmel bir ayardır.

    romanlar ile filmin sadece mantığı benzerdir. filmlerdeki konuların esamesi romanlarda okumaz. başarılı romanın uyarlaması olan bu filmin de tutmasının nedeni beyaz perdeye aktarılırken her detayı ve karakteri sahnelere aktarma zorunluluğu hissedilmemesidir. romanda bir olayın okuyucuya mantıklı gelmesi için yüzlerce sayfa ayrılır ama sinemada süre çok daha kısıtlıdır. bir romanın uyarlamasının nasıl olması gerektiğine en mükemmel örnektir bu seri. romanların dördünü de okumuş birisi olarak, filmi kitaplardan farklı olan senaryosuna rağmen beğeniyorsam, jason bourne hayranı olarak beklentilerim karşılanıyorsa iyi bir iştir.

    (bkz: the bourne identity)
    (bkz: the bourne ultimatum)
    (bkz: the bourne legacy)
    (bkz: the bourne trajectory)
    (roy mustang, 14.06.2006 02:27 ~ 03.02.2007 13:32)
  2. rus arabalarının mucizevi birer alet olduklarını gördüğümüz film.maşallah o kadar araba,tır,kamyon ile çarpışmaktadır,banamısın dememektedir.ben bu kadar dirayetli bir arabayı hiçbir amerikan filminde görmedim,herhalde birdaha görülmez de.rus mühendislere helal olsundur,bravodur.*

    not:allah youtube'dan razı olsun.buyrun araba kovalama sahnesi;(bkz: http://www.youtube.com/watch?v=tCHzmKplMi0 +)
    (ocaliptus, 19.03.2007 20:06 ~ 20.03.2007 02:38)
  3. son dönem soğuk savaşlı, ajanlı , gizli servis içi hesaplaşmalı filmlerin en iyilerinden olan bourne serisinin biraz suyunu çıkarsa da matt damon un artık üstüne oturmuş rolünün hakkını vermesi ve senaryonun tempoyu çok iyi ayarlamasıyla seyredilmeyi hakeden fim.
    (ruhunla sev, 02.08.2007 09:57)
  4. franka potente'yi franka potente likten çıkaran film.

    (bkz: #2150307)
    (balon, 17.08.2007 19:24)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» ali ekrem bolayir » toto tamuz » hazarlar » kabatas zeytinburnu tramvayi » karagumruk yanmasin » aina » 1862 » 1887 » kutuphane haftasi sloganimiz » nargile kafelerin kapatilmasi » hayirli kismet » libero » zavet » spornet » turkce olimpiyatlari » pierre joseph proudhon » sergen yalcin » duzce guven » satanic victory » ogretmene dayilanan ogrenci » schattenfaust » parayi bulan lidyali nin ilk sozleri » turk filmlerindeki yanasmanin oglu » pc basinda yasanan piyanist santor havasi » bir uzayli ile evlenmek » turkiyede tarimsal cokus » h harfini soyleyemeyenlerin kirabilecegi potlar » koko » riza tevfik a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa